Christel Karits • 9. detsember 2004 kell 22:00

Copperfieldi saabumist looritab salapära

?Ei minu ega Jüri Makarovi tööpraktikas pole varem ette tulnud sellist asja, et peaksime alla kirjutama lepingule, millega kohustume vaikima kõigest, mida lava taga näeme,? tunnistab üks suure illusionisti maaletoojatest Koit Raudsepp. ?Ma ei kujuta ette, mida me seal näeme, ja ei saa hiljem rääkida ka,? naerab ta.

David Copperfield jõuab Eestisse 15. detsembril Riiast ja juba samal õhtul on tal Saku Suurhallis kaks esinemist. Lavameeskond saabub Tallinna päev varem.

Kuna illusionisti liikumisi ja tegemisi looritab kõikjal salapära, siis ei oska Eesti-poolsed korraldajad ka enamikule küsimustest vastata. ?Meeskond on mõnekümne inimese suurune ning lava hakatakse ehitama päev varem,? avab Raudsepp. ?Lava saab olema väga põnev. See tuleb meeletult suur, mitte niivõrd pikkuselt ega laiuselt, vaid sügavuselt, et saaks sinna oma võlumasinad ära peita.? Raudsepp toonitab, et David Copperfieldi tehnika on eriline kuni viimase poldi ja mutrini välja.

Nii Raudsepp kui Makarov näevad ise show?d vahetult enne Eestis toimuvat esmakordselt Riias. ?Copperfield alustas möödunud kuul Prahast oma tuuri. Oleme Ida-Euroopas esimesi, kes seda uut programmi näevad,? sõnas Makarov.

Raudsepp lisas, et Eesti rahvale peaks kogu show uus ja põnev olema, kuna Copperfield pole varem siin käinud.

?Kindlasti on tema uues kavas ka vanu leivanumbreid ja kindlasti kaotab ta saalist publiku hulgast inimesi ära. See on üks rahva lemmikuid,? avas ta.

?See loteriimaagia on üsna vaatemänguline. Veel valin ma publiku seast 13 inimest ja kaotan nad ära. Nii, et see tuleb üsna cool,? on David Copperfield ise varem ajakirjale Kroonika antud intervjuus toimuvalt saladuskatet kergitanud.

Ameeriklane David Copperfield on tänapäeva suurim illusionist ja teda peetakse revolutsionääriks mustkunstis. Copperfield on arendanud iidse maagiakunsti täiesti uuele tasandile ja tänapäevasesse vormi.

Tema uskumatud trikid ? muu hulgas New Yorgi Vabadusesamba kaotamine, Alcatrazi kindlusvanglast põgenemine, läbi Suure Hiina müüri kõndimine, õhus lendamine, publiku hulgast inimeste kaotamine ja ootamatutes kohtades jälle lagedale toomine ? on tekitanud imestust ja eufooriat kogu maailmas.

David Copperfieldi show?d, mis on üliefektne segu jahmatavast maagiast ja säravast teatraalsusest, pakkudes unustamatuid elamusi nii täiskasvanutele kui ka lastele, on olnud välja müüdud kõikjal maailmas.

Eestis toimuvale neljale etendusele on veel üksikuid odavaid pileteid ning mõned kohad firmade VIP-loo?ides. ?Kolm videoekraani on üleval, sealt näeb vast ära,? lohutas Jüri Makarov viimase minuti piletiostjaid.

Hetkel kuum