• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lennufirma SAS Jõululend toob homme Tallinnasse 34 tonni kingitusi

  Lennufirma Scandinavian Airlines (SAS) traditsioonilise heategevusliku Jõululennu sihtpunktiks on teist aastat järjest valitud Tallinn.

  Homme hommikul maandub Tallinna Lennujaamas SASi Jõululend koos esindusliku Norra delegatsiooniga, kes toob Eesti sotsiaalasutustele ligi 34 tonni kingitusi, teatas suhtekorraldusfirma KPMS Partnerid.
  Lennufirma SAS on juba 15 aastat hoidnud traditsiooni korraldata iga aasta detsembris Jõululend, millega Norrast toimetatakse mõnda Läänemere ääres asuva linna abivajajatele jõulukingitusi. Tänavu toob SAS heategevusprojekti raames koostöös erinevate partneritega kingitusi Katleri lastekeskusele, Peeteli kiriku lastekeskusele ja sotsiaaltöö keskusele ?Sõbra Käsi?.
  Kingitused on kokku kogutud terve aasta jooksul SASi ja koostööpartnerite töötajate poolt Lõuna-Norrast. Kuna kinke, mille hulgas on riided, toit, ratastoolid, maiustused, spordivarustus jne, sai kokku 34 tonni, tuuakse osa saadetisest Tallinnasse ka nelja suure treilerautoga.
  Jõululennuga tuleb Tallinnasse kingitusi üle andma ja abistatavate eluoluga tutvuma 74st SASi ning teiste heategevusaktsiooni kaasatud Norra ettevõtete töötajast ja juhist koosnev esinduslik delegatsioon. Delegatsiooni võtab lennujaamas vastu Norra Kuningriigi suursaadik Per Kristian Pedersen.
  Lennufirma SAS annab Jõulureisiks alati tasuta lennuki ja tasuta töötab selle reisi ajal ka kogu meeskond. Tasuta lennujaamateenustega toetavad jõululendu Oslo ja Tallinna Lennujaam ning lennuki maapealse hooldusega Tallinnas Estonian Air. Norra suurim energeetikafirma Statoil on juba aastaid kinkinud jõululennuks vajaliku kütuse. Ka paljud kingitusi saatvad Norra pered ja ettevõtted ning SASi ja sponsorfirmade töötajad on seda teinud juba mitmeid aastaid.
  SASi jõululennu traditsioon algas 15 aastat tagasi, kui pilootide Harald Gjone ja Karsten Midtuni eestvõttel tehti esimene heategevuslik lend Poola linna Gdanskisse. Viimastel aastatel on Jõululennu sihtpunktiks olnud Riia ja eelmisel aastal otsustati esimest korda sõita Tallinnasse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.