• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ÄL: Balti Sepik sihib küpsistega välisturge

  Balti Sepiku toodetud küpsiseid jõuab igas kuus Rootsi turule umbes 40 tonni jagu.

  Ettevõttel on kavas järgmisel aastal mahtu kahekordistada ning peale Rootsi toota küpsiseid ka Läti, Leedu ning Saksamaa turgude tarvis, kirjutab Ärileht.
  Ettevõtte juhi Anri Treifeldti sõnul valmistatakse toodangut Rootsi turule käesoleva aasta maist ning sinna suunatud toodete valikusse kuulub kuut sorti küpsiseid, millele järgmise aasta jaanuaris lisandub veel üks.
  ?Tasapisi sai seda toodet koos rootslastega eelmisel aastal juurutatud,? selgitab Treifeldt, kelle sõnul moodustab Rootsi turg Balti Sepiku tootmismahust juba 30 protsenti.
  Kuigi Eestis müüb ettevõte oma magusatooteid eelmisel aastal loodud Reval Maiuse kaubamärgi all, kannavad Rootsi turule saadetavad küpsised Eldorado kaubamärki.
  Rootsis on Balti Sepiku koos-tööpartneriks FikaGruppen AB (toiduainete hulgimüüja) impordi ja ekspordiga tegelev ettevõte Fikabröd AB, kes varustab toodetega sealseid ketikauplusi. Nimetatud ettevõtte vahendusel jõuavad Eestis toodetud küpsised ka Rootsi toidukaupade suurtegijate ICA ja Axfoodini. Balti Sepikus toodetud küpsised jõuavad Rootsis müügilettidele enam kui 500 kaupluses.
  Samas peab ettevõte läbirääkimisi ka Läti ja Leedu ning Saksamaa turgudele sisenemise üle. Ambitsioonikatele ekspordiplaanidele on pannud aluse seejuures just kohaliku turu väiksus. Ettevõtmist julgustab ka Rootsis saavutatud edu.
  Anri Treifeldti sõnul eelistavad Lääne ettevõtted endistest idabloki riikidest küpsiste tootmisel just Eestit. ?Siinsed veterinaarnõuded on tõsisemad ja ka tootmiskvaliteet parem kui Lätis, Leedus või Poolas,? selgitab ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.