• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ÄL: Balti Sepik sihib küpsistega välisturge

  Balti Sepiku toodetud küpsiseid jõuab igas kuus Rootsi turule umbes 40 tonni jagu.

  Ettevõttel on kavas järgmisel aastal mahtu kahekordistada ning peale Rootsi toota küpsiseid ka Läti, Leedu ning Saksamaa turgude tarvis, kirjutab Ärileht.
  Ettevõtte juhi Anri Treifeldti sõnul valmistatakse toodangut Rootsi turule käesoleva aasta maist ning sinna suunatud toodete valikusse kuulub kuut sorti küpsiseid, millele järgmise aasta jaanuaris lisandub veel üks.
  ?Tasapisi sai seda toodet koos rootslastega eelmisel aastal juurutatud,? selgitab Treifeldt, kelle sõnul moodustab Rootsi turg Balti Sepiku tootmismahust juba 30 protsenti.
  Kuigi Eestis müüb ettevõte oma magusatooteid eelmisel aastal loodud Reval Maiuse kaubamärgi all, kannavad Rootsi turule saadetavad küpsised Eldorado kaubamärki.
  Rootsis on Balti Sepiku koos-tööpartneriks FikaGruppen AB (toiduainete hulgimüüja) impordi ja ekspordiga tegelev ettevõte Fikabröd AB, kes varustab toodetega sealseid ketikauplusi. Nimetatud ettevõtte vahendusel jõuavad Eestis toodetud küpsised ka Rootsi toidukaupade suurtegijate ICA ja Axfoodini. Balti Sepikus toodetud küpsised jõuavad Rootsis müügilettidele enam kui 500 kaupluses.
  Samas peab ettevõte läbirääkimisi ka Läti ja Leedu ning Saksamaa turgudele sisenemise üle. Ambitsioonikatele ekspordiplaanidele on pannud aluse seejuures just kohaliku turu väiksus. Ettevõtmist julgustab ka Rootsis saavutatud edu.
  Anri Treifeldti sõnul eelistavad Lääne ettevõtted endistest idabloki riikidest küpsiste tootmisel just Eestit. ?Siinsed veterinaarnõuded on tõsisemad ja ka tootmiskvaliteet parem kui Lätis, Leedus või Poolas,? selgitab ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.