Liis Kängsepp • 15. detsember 2004 kell 8:39

Vene piiril on pikad veokite järjekorrad

Eesti-Vene piiril on suunaga Venemaale tekkinud pikad veokite järjekorrad, mistõttu võib ooteaeg ulatuda kohati kahe ööpäeva pikkuseks.

Narva piiritollipunktis on täna hommikul piiriületust ootamas 80 kaubaveokit, mis teeb piiriületuse ooteajaks 12-14 tundi, teatas maksu- ja tolliamet. Tavapäraselt on Eestist väljuval suunal piiriületuse tempo 180 veokit ööpäevas, eile oli see näitaja 40 võrra väiksem. Kui massilist kaubaveokite juurdevoolu ei tule ja sarnane tempo jätkub, võib järjekord kaduda neljapäeva keskpäevaks.

Autojuhtide sõnul oli järjekord eile kohati nii pikk, et kõik veokid ei mahtunud korraga ooteplatsile ja pidid seetõttu seisma järjekorras värava ees kuni linna piirini.

Koidula piiritollipunktis oli täna hommikul järjekorras 50 veokit ning öö jooksul suutis Vene toll vormistada Venemaale sissesõiduks 50 veokit. Ooteaeg Koidula piiritollipunktis on ligi ööpäev.

Sarnane on olukord Luhamaa piiritollipunktis, kus ootab piiriületusele pääsemist 60 veokitt. Öö jooksul vormistas Vene toll Venemaale sissesõiduks 18 veokit. Luhamaal tuleks seetõttu arvestada kahe ööpäeva pikkuse ooteajaga.

Hetkel kuum