Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jõulukontserdid Eestimaa kirikutes

  Ansamblil Noorkuu ja Siiri Sisaskil on jõuluajaks valminud ühine kontsertprogramm, mis hõlmab nii mõlema artisti tuliuut loomingut kui ka läbi aegade kaunimaid jõululaule.
  Mis oleks jõuluaeg ilma sobiva muusika ja kontserdielamuseta?
  Noorkuu mitmehäälne vokaal ja Siiri Sisaski kaunis ning omapärane hääl kõlavad detsembris Tallinna, Tartu, Pärnu, Viljandi, Võru, Rakvere ja teiste linnade kirikutes ning kultuurimajades, andes kordumatu elamuse kõikidele muusikasõpradele. Projekti raames antakse ka üks heategevuskontsert, millest saadud tulu eest ostetakse muusikainstrumente Eesti koolidele.
  Siiri Sisaskit saadab kontsertidel Oleg Pissarenko trio, koosseisus Oleg Pissarenko (kitarr), Taavo Remmel (kontrabass) ja Jaak Lutsoja (akordion). Noorkuu esineb a cappella. Mitmed laulud esitatakse mõistagi koos.
  Kontsertprogrammi kestus umbes 90 minutit, ilma vaheajata.
  Rannap teeb kingituse kuulajaile
  Veel enne jõule toimub kirikutes kuus Rein Rannapi klaverikontserti, mis on kuulajaile täiesti tasuta ? ilma piletiteta.
  ?Soovin teha kingitust oma kuulajaile ja tänada neid pikaajalise ja südantsoojendava toetuse eest,? ütleb ta.
  Kontserdi kavas on Rannapi oma pop-palad ja tuntud meloodiate töötlused uuelt heliplaadilt ?Tantsib klaveril?, lisaks nimiloole veel ?Luik?, ?Kellade juubeldamine?, ?Laps vaatab tähistaevast?, ?O sole mio? jpt.
  Tegemist on kergemas ?anris klaveripaladega, enamus neist on olnud Rannapi kavas juba rida aastaid, ja saanud kuulajatelt väga hea tagasiside. Rein Rannap toob esinemisteks kaasa oma kontsertklaveri.
  Sellest nädalast on muusiku uus heliplaat kauplustes saadaval. Kontsertidel on need müügil soodushinnaga.
  Dave Benton on kirikutuuril koos ETV tütarlastekooriga
  Dave Benton on koos ETV tütarlastekooriga tervet Eestit hõlmaval kirikutuuril, advendiaegse kontsertprogrammi kavas on jõulumuusika paremik nii eesti kui ka inglise keeles.
  ?Olen seda mõtet seedinud juba kaks aastat,? avab ühisprogrammi sündi Dave Benton.
  Et jõulutuur just kirikuid mööda kulgeb, on Dave Bentoni hinnangul asjade loomulik käik, sest jõulud ja kirik kuuluvad ühte. Lauljale meeldib esineda erilistes kohtades ning sealhulgas kordumatu atmosfääriga kirikutes. Sellest ka mõte viia jõulumuusika Eesti erinevatesse nurkadesse.
  Esitusele tulevad klassikalised jõululaulud nii eesti kui ka inglise keeles, lisaks jõulutemaatikasse sobivad lood, mis pole otseselt jõululaulud. ?Tahan inimesi üllatada millegagi, mida nad varem kuulnud pole,? jääb Dave Benton saladuslikuks. Üllatus on aga ilmselt seegi, et teda saab sel kontserdil kuulda esmakordselt eesti keeles laulmas.
  Bentoni ja ETV tütarlastekoori jõulutuur algas 11. detsembril Tallinna Kaarli kirikus ning lõpeb 23. detsembril Jõelähtme kirikus antava kontserdiga, et lasta esinejail jõulud rahulikult kodus veeta. Lisaks Dave Bentonile ja ETV tütarlastekoorile on kõikidel kontsertidel kaasategev ansambel koosseisus Ain Varts ja Kaido Koidumäe kitarridel, Ülo Mälgand klaveril ja Madis Metsamart löökristadel.
 • Hetkel kuum
Otto Pukk: millises kodus saab olla armastus, kui pole võimalik külmkappi toiduga täita
Miks hetkel, kui meie majandus on põhja katsumas, tegeleb valitsus järjest n-ö mittemaksvate valimislubaduste või muude kõrvaltegevustega, küsib praegu Eesti poliitikas toimuva kohta Eesti Elektroonikatööstuse Liidu volikogu esimees ja Incapi elektroonikatootmise rahvusvahelise grupi president Otto Pukk.
Miks hetkel, kui meie majandus on põhja katsumas, tegeleb valitsus järjest n-ö mittemaksvate valimislubaduste või muude kõrvaltegevustega, küsib praegu Eesti poliitikas toimuva kohta Eesti Elektroonikatööstuse Liidu volikogu esimees ja Incapi elektroonikatootmise rahvusvahelise grupi president Otto Pukk.
Ettevõtja: öeldakse, et alandage hindu. Mille arvel?!
Miks on hinnad kõrged? Sest intressid, inflatsioon ja tarbekaupade omahinnad ei lange, palgasurve ning sõjast tingitud majanduslangus ei ole kadunud, kirjutab ettevõtja, OÜ Keil M.A. juhatuse liige Andres Mängel vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Miks on hinnad kõrged? Sest intressid, inflatsioon ja tarbekaupade omahinnad ei lange, palgasurve ning sõjast tingitud majanduslangus ei ole kadunud, kirjutab ettevõtja, OÜ Keil M.A. juhatuse liige Andres Mängel vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA mai tööturu raport kergitas võimalust uueks intressimäära tõstmiseks
USA tööturg on mais püsinud oodatust paremas seisus ning kuuga kasvas töökohtade arv oodatust enam, millele aktsiaturud reageerisid ka tõusuga.
USA tööturg on mais püsinud oodatust paremas seisus ning kuuga kasvas töökohtade arv oodatust enam, millele aktsiaturud reageerisid ka tõusuga.
Reaalajas börsiinfo
Äri Eestimaal: Ida-Viru õlu kolib plekkpurki ja sihib välismaad
Koroonakriisis tekkinud raskuste tõttu on Purtse pruulikoda otsinud uusi eksporditurge ning käesoleval aastal on juba leitud kliente nii Itaaliast, Prantsusmaalt kui ka Bulgaariast. Ukraina sõja tõttu tekkinud kriis pani käsitööõlletootja aga vahetama isikupärase kujuga pudelid plekkpurkide vastu.
Koroonakriisis tekkinud raskuste tõttu on Purtse pruulikoda otsinud uusi eksporditurge ning käesoleval aastal on juba leitud kliente nii Itaaliast, Prantsusmaalt kui ka Bulgaariast. Ukraina sõja tõttu tekkinud kriis pani käsitööõlletootja aga vahetama isikupärase kujuga pudelid plekkpurkide vastu.
Uuring: onupojapoliitikat küll märgatakse, ent vilet puhuda ei söandata
Värske Eesti ja Põhjamaade ärieetika uuringu tulemused näitavad, et ebaeetilist käitumist on meilgi hakatud rohkem märkama ja sellesse ka sekkuma, ent vihjet anda ikkagi kardetakse, kirjutavad Merle Ojasoo ja Anne Reino ühingust Korruptsioonivaba Eesti.
Värske Eesti ja Põhjamaade ärieetika uuringu tulemused näitavad, et ebaeetilist käitumist on meilgi hakatud rohkem märkama ja sellesse ka sekkuma, ent vihjet anda ikkagi kardetakse, kirjutavad Merle Ojasoo ja Anne Reino ühingust Korruptsioonivaba Eesti.
Uued vastutustundlikud ettevõtted teada. Kes sai kulla, hõbeda või pronksi?
Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum tunnustas tänavu 49 Eestis tegutsevat ettevõtet, avalikku organisatsiooni ja mittetulundusühingut, kes hoolivad ümbritsevast ning soovivad panustada ühiskonda rohkemgi, kui seadus nõuab.
Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum tunnustas tänavu 49 Eestis tegutsevat ettevõtet, avalikku organisatsiooni ja mittetulundusühingut, kes hoolivad ümbritsevast ning soovivad panustada ühiskonda rohkemgi, kui seadus nõuab.
Leedu moodne hiigelfirma maksis ka hiigeldividendi – kõvasti üle miljardi
Vilniuse biotehnoloogiaettevõte Thermo Fisher Scientific Baltics maksis aktsionäridele dividendiks 1,61 miljardit eurot. Pärast seda jäi ettevõtte jaotamata kasumiks veel 615 miljonit eurot, kirjutab Leedu ärileht Verslo Žinios.
Vilniuse biotehnoloogiaettevõte Thermo Fisher Scientific Baltics maksis aktsionäridele dividendiks 1,61 miljardit eurot. Pärast seda jäi ettevõtte jaotamata kasumiks veel 615 miljonit eurot, kirjutab Leedu ärileht Verslo Žinios.
Luhtunud lootus Briti turule: langus ehituses sunnib Aseri tellisetootmist sulgema Lisatud vallavanema kommentaar: riigijuhid suretavad ettevõtlust
Aseri tellisetehase tootmismaht on kukkunud ligi 80 protsenti, mistõttu tuleb Wienerberger ASil panna augusti lõpus kinni tootmise põhiliin ja koondada umbes pooled töötajad, rääkis ettevõtte tegevjuht Margus Puusepp.
Aseri tellisetehase tootmismaht on kukkunud ligi 80 protsenti, mistõttu tuleb Wienerberger ASil panna augusti lõpus kinni tootmise põhiliin ja koondada umbes pooled töötajad, rääkis ettevõtte tegevjuht Margus Puusepp.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.