Jõulukontserdid Eestimaa kirikutes

Christel Karits 17. detsember 2004, 00:00

Ansamblil Noorkuu ja Siiri Sisaskil on jõuluajaks valminud ühine kontsertprogramm, mis hõlmab nii mõlema artisti tuliuut loomingut kui ka läbi aegade kaunimaid jõululaule.

Mis oleks jõuluaeg ilma sobiva muusika ja kontserdielamuseta?

Noorkuu mitmehäälne vokaal ja Siiri Sisaski kaunis ning omapärane hääl kõlavad detsembris Tallinna, Tartu, Pärnu, Viljandi, Võru, Rakvere ja teiste linnade kirikutes ning kultuurimajades, andes kordumatu elamuse kõikidele muusikasõpradele. Projekti raames antakse ka üks heategevuskontsert, millest saadud tulu eest ostetakse muusikainstrumente Eesti koolidele.

Siiri Sisaskit saadab kontsertidel Oleg Pissarenko trio, koosseisus Oleg Pissarenko (kitarr), Taavo Remmel (kontrabass) ja Jaak Lutsoja (akordion). Noorkuu esineb a cappella. Mitmed laulud esitatakse mõistagi koos.

Kontsertprogrammi kestus umbes 90 minutit, ilma vaheajata.

Rannap teeb kingituse kuulajaile Veel enne jõule toimub kirikutes kuus Rein Rannapi klaverikontserti, mis on kuulajaile täiesti tasuta ? ilma piletiteta.

?Soovin teha kingitust oma kuulajaile ja tänada neid pikaajalise ja südantsoojendava toetuse eest,? ütleb ta.

Kontserdi kavas on Rannapi oma pop-palad ja tuntud meloodiate töötlused uuelt heliplaadilt ?Tantsib klaveril?, lisaks nimiloole veel ?Luik?, ?Kellade juubeldamine?, ?Laps vaatab tähistaevast?, ?O sole mio? jpt.

Tegemist on kergemas ?anris klaveripaladega, enamus neist on olnud Rannapi kavas juba rida aastaid, ja saanud kuulajatelt väga hea tagasiside. Rein Rannap toob esinemisteks kaasa oma kontsertklaveri.

Sellest nädalast on muusiku uus heliplaat kauplustes saadaval. Kontsertidel on need müügil soodushinnaga.

Dave Benton on kirikutuuril koos ETV tütarlastekooriga Dave Benton on koos ETV tütarlastekooriga tervet Eestit hõlmaval kirikutuuril, advendiaegse kontsertprogrammi kavas on jõulumuusika paremik nii eesti kui ka inglise keeles.

?Olen seda mõtet seedinud juba kaks aastat,? avab ühisprogrammi sündi Dave Benton.

Et jõulutuur just kirikuid mööda kulgeb, on Dave Bentoni hinnangul asjade loomulik käik, sest jõulud ja kirik kuuluvad ühte. Lauljale meeldib esineda erilistes kohtades ning sealhulgas kordumatu atmosfääriga kirikutes. Sellest ka mõte viia jõulumuusika Eesti erinevatesse nurkadesse.

Esitusele tulevad klassikalised jõululaulud nii eesti kui ka inglise keeles, lisaks jõulutemaatikasse sobivad lood, mis pole otseselt jõululaulud. ?Tahan inimesi üllatada millegagi, mida nad varem kuulnud pole,? jääb Dave Benton saladuslikuks. Üllatus on aga ilmselt seegi, et teda saab sel kontserdil kuulda esmakordselt eesti keeles laulmas.

Bentoni ja ETV tütarlastekoori jõulutuur algas 11. detsembril Tallinna Kaarli kirikus ning lõpeb 23. detsembril Jõelähtme kirikus antava kontserdiga, et lasta esinejail jõulud rahulikult kodus veeta. Lisaks Dave Bentonile ja ETV tütarlastekoorile on kõikidel kontsertidel kaasategev ansambel koosseisus Ain Varts ja Kaido Koidumäe kitarridel, Ülo Mälgand klaveril ja Madis Metsamart löökristadel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:28
Otsi:

Ava täpsem otsing