Börsikommentaar: Euroopa turud tõusuvees

20. detsember 2004, 12:06

Euroopa aktsiate hinnad tõusid, tugevust näitasid naftasektori aktsiad, kui musta kulla hind tegi eelmisel nädalal läbi kiire tõusu.

Analüütikute sõnul on naftasektori aktsiad suhteliselt odavad. Nafta hind on tõusnud kiiremini kui naftasektori aktsiad, mis lubab oodata tõusu. Samuti peavad analüütikud nafta hinna olulist alanemist vähetõenäoliseks.

Euroopa suurima naftafirma BP aktsiad kosusid 0,8 protsenti. Prantsusmaa naftakompanii Totali aktsiad tõusid pool protsenti.

Tugevust näitasid ka tehnoloogiasektori aktsiad. Positiivse meeleolu valmistas Nokia. Firma ootab järgmisel aastal 10 protsendi suurust mobiiltelefonide müügi kasvu. Nokia aktsia kerkis 1,2 protsendi võrra, firma konkurendi Ericssoni aktsia tõusis ligi 1,4 protsendi võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing