PM: Poliitikud ennustavad Partsi valitsusele kestmist valimisteni

20. detsember 2004, 07:42

Kolmikliit jääb hoolimata tülidest järgmiste Riigikogu valimisteni võimule, ennustavad nii koalitsiooniparteid kui opositsioon.

Teist alternatiivi Res Publica, Reformierakonna ja Rahvaliidu koalitsioonile pole, nii arvasid kõik Postimehega vestelnud parlamendierakondade esindajad, vaadates uuele aastale ja ennustades Juhan Partsi valitsuse eluiga.

Praeguse valitsusliidu püsimist põhjendati paljuski Keskerakonna nõrkusega. Kaheksa autoriteetse liikme lahkumine kevadel ja Tallinna linnas võimust ilma jäämine on poliitikute hinnangul võtnud keskparteilt viimsegi võimaluse Toompea võimupööretes kaasa rääkida, leidsid poliitikud.

'Kui sotsiaalliberaalide lahkulöömisega kaotas Keskerakond suurel määral kompetentsust, siis pärast Vene võimuparteiga koostöölepingu sõlmimist on üleval küsimus, kes ja kuivõrd neid üldse usaldada saab,' arvas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juht Ivari Padar.

See nõrgestab kogu opositsiooni ning uue koalitsiooni moodustamist praegusest Riigikogust hindasid ka Postimehega rääkinud kolmikliitlased võimatuks. 'Kahju, sest tugev opositsioon mobiliseeriks koalitsiooni paremini tööle,' tunnistas Rahvaliidu fraktsiooni esimees Jaanus Männik.

Opositsioonipoliitikud möönsid, et see, et kolmikliit jääb kokku ja oma tegude eest vastutama 2007. aasta valimisteni, on paratamatu ja ka õige.

Samas leidsid nad, et Partsi valitsusest pole enam riigile erilist kasu, sest omavahelise sõnasõja ja poriloopimise käigus on haihtunud valitsusliidu üksmeel. 'Seetõttu ei saa see koalitsioon enam töötada, nad ei suuda enam ühtegi vajalikku sammu astuda ning kokkuleppeid sealt enam ei sünni,' leidis Isamaaliidu aseesimees Tõnis Lukas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing