Jõulupreemia jaanuaris? Miks mitte ? töötajale jääb rohkem raha kätte

Aili Sandre 22. detsember 2004, 00:00

Paljud ettevõtted jõuludeks töötajaile preemiat ei maksa, ent tulemus-, lisatasu või muu nime all töötaja isikliku tööpanuse eest küll. Seegi üritatakse sageli sättida jõuluajale, inimesed ootavad siis seda eriti. Paljudes ettevõtetes on palgapäev kuu viimane päev. Tänavu on neil aga otstarbekas lükata palga, preemiate ja boonuste maksmine jaanuari esimestele päevadele. Töötajate võit on siis suurem: jaanuarist on tulumaksumäär 24% ja maksuvaba summa 1700 krooni. Maksuamet tagantjärele maksuraha juurde ei arvesta ? maksemäär sõltub palga või lisatasu väljamaksmise, mitte teenimise ajast.

Ettevõttel tasub aga inimestelt enne kü-sida, millal nad tahaksid raha kätte saada: mõni on säästud pühadekingitusteks kulu-tanud ja just loodabki kuu lõpus laekuvale palgale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing