ÄP fototoimetus • 22. detsember 2004 kell 22:00

Juhtmeta DECT-telefone saab ühendada arvutiga

16. detsembri Äripäev kirjutas Siemens Gigaset S440 DECT-telefonist, mille juurde saab lisavarustusena osta arvuti USB-porti käiva adapteri Gigaset M34 (vt - Uus traadita telefon helistab ka interneti kaudu ).

Selle abiga saab ühendada oma Siemensi telefonitoru arvutiga ja kasutada toru Skype?i kaudu internetikõnede tegemiseks.

Sarnase funktsionaalsusega toodet pakub ka Saksa firma Dosch & Amand Systems AG, kelle valmistatav seade COM-ON-AIR VoIP Easy võimaldab süle- või lauaarvutiga ühendada enamikku DECT-telefonidest. Ainus nõudmine telefonile on see, et telefon toetaks GAP-standardit (Generic Access Profile). GAP-standardit toetavad DECT-seadmed suudavad omavahel suhelda sõltumata tootjast.

Tegemist on arvuti PCMCIA-pesasse käiva laienduskaardiga, mis käitub sarnaselt DECT-telefoni tugijaamaga. Arvutisse installeerides paistavad telefonitoru mikrofon ja kõlar kui uued audioseadmed. Kasutades näiteks internetitelefonitarkvara Skype tuleb häälestada tarkvara kasutama uusi sisend-väljund-seadmeid tavalise helikaardi line-in?i ja line-out?i asemel.

Seadme saadavuse kohta Eestis praegu info puudub, erinevates internetipoodides maksab nii laua- kui ka sülearvuti kaart umbes 100 eurot (1564 krooni).

Autor: ÄP

Hetkel kuum