USA börsid: nõrk dollar ja nafta ei toetanud pühaderallit

28. detsember 2004, 10:21

Odavnev dollar ja nafta ei toetanud USA börsidel eile enam jõulurallit, mis oli eelnevatel päevadel aktsiaturu mitme aasta kõrgtasemeni viinud.

Kvaliteetaktsiate liikumist jälgiv Dow Jones tööstuskeskmine lõpetas vaiksel pühadevahelisel börsipäeval 0,47% ja tehnoloogiasektori aktsiate liikumisi jälgiv Nasdaqi koondindeks 0,30% miinuses (tasemetel vastavalt 10776,13 ja 2154,22 punkti).

Ühendriikide valuuta vajus eile euro suhtes taas rekordiliselt madalale - 1,3639 dollarini (11,47 krooni dollar) ning naftabarreli hind odavnes New Yorgi kaubabörsil 2,86 dollarit, tasemeni 41,32 dollarit.

?Ma arvan, et turu kõikumise põhjustas käibe puudumine. Midagi pole muutunud. Nafta hind on endiselt all. Võib-olla tekitas euro hüppe mõningal määral müüki,? ütles uudisteagentuurile Reuters SW Bach peastrateeg Peter Cardillo.

Positiivse poole pealt paistis silma jaemüügikett Wal Mart Stores (0,46%, 52,79 dollarit), mille jõulujärgne müük oli ootamatult elav.
Tugeva jõulumüügi tõttu tegi tugeva hüppe (8,5%, 42,25 dollarit) online-müügifirma Amazon.com, mis tuli välja uue päevamüügi rekordiga (2,8 miljonit toodet). Tarbijaid jahtisid läbi internetikaubamaja eelkõige tarbeelektroonikat (näiteks Apple iPod muusikapleierit).

Indoneesia läheduses pühapäeval toimunud maavärin USA aktsiaturule aga eriti korda ei läinud.
Näiteks Four Seasons Hotels, mis saab 12-13% oma tuludest Aasia- ja Vaikse ookeani regioonist, tegi läbi isegi marginaalse tõusu. Maaklerfirma Smith Barney sõnul võib maavärina tõttu jääda umbes 5% hotelliketi tuludest löögi alla.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing