14. aprill 2005 kell 10:46

Viru Keskuse esimese tegevusaasta käive oli 1,2 miljardit krooni

Eelmise aasta 15. aprillil uksed avanud Viru Keskuse käive ulatus esimese tegevusaastaga 1,2 miljardi kroonini.

Keskust külastas selles ajavahemikus üle 10,5 miljoni inimese.

Viru Keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul oli avaaasta Viru Keskusele edukas ning eesmärgid nii käibe kui külastajate arvu osas täideti. ?Usun, et see on hea tulemus, et suutsime läbi aasta saavutada taseme, kus meid külastas keskmiselt ligi 30 000 inimest päevas, kellest 2/3 sooritasid alati ka ostu?, hindas Ants Vasar keskuse tulemusi. Vasara sõnul tehakse Viru Keskuses keskmiselt üle 20 000 ostu päevas. ?Käesoleva aasta Viru Keskuse käibeks prognoosime 1,5 miljardit krooni ning ootame keskusse vähemalt 11 miljonit külastajat?, lisas Vasar.

Läbiviidud kliendiuuringud kinnitavad, et pea 50 % külastajatest tuleb keskusesse kindla ostusooviga, kuid ligi 75% tunnistab, et teeb alati ka spontaanseid oste. ?Kuna meie sisekujundust ja kaupluste kooslust hinnatakse kõrgelt, siis ei tuldagi siia alati midagi ostma, vaid ka niisama sõpradega kohtuma ja aega veetma?, sõnas Vasar.

Uuringute kohaselt hindavad külastajad kõige enam keskuse sisekujundust, head kaupluste kooslust, head asukohta ning eristumist teistest keskustest.

Ants Vasara sõnul on Viru Keskus nii rentnike valikul kui turundustegevuses lähtunud lubadustest, millega turule tuldi ? moekesksus, uued trendid, parimad brändid ning mõnusad vaba aja veetmise võimalused. ?Täna pakub keskus vähemalt 150 erinevat tuntud kaubamärki ning tahame seda valikut veelgi paremaks muuta?, kinnitas Vasar.

Viru keskuse üldpind on üle 90 000 ruutmeetri, sellest moodustab kaubanduskeskus 32 000 m2. Kaubanduskeskuses on 90 erinevat kauplust ja söögikohta. Keskuse bussiterminalist väljub 13 erinevat bussiliini kuni 560 reisiga päevas. Viru Keskuse parkimismajas on ruumi üle 450 autole, kuus kasutab sealset parkimisvõimalust ca 50 000 autot ning pakutakse Tallinna südalinna parkimistsooni soodsaima tunnihinnaga parkimisvõimalust.

Hetkel kuum