Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaks kinnisvaraüritust peaaegu korraga

  15.?18. septembrini korraldas Arco Vara koos Saksamaal tegutseva DEC Grupiga Vilniuses järjekorras juba teise Saksa-Balti investeerimiskonverentsi, mis tõi Leedu pealinna kokku sadakond kinnisvarainvesteeringutest huvitatud ärimeest. Eksklusiivse ja piiratud arvu osavõtjatega välja reklaamitud konverentsil osalemise eest tuli huvitatutel maksta 800 eurot (ca 12 500 krooni), hind sisaldas ka lennupileteid ja ööbimist.
  Päev hiljem, esmaspäeval, algas Vilniuses Ober-Hausi Kinnisvara korraldatud Baltimaade kinnisvarafoorum, kus osalejaid oli üle 200, osavõtutasu oli ligi 400 eurot (üle 4000 krooni).
  Pühapäevaõhtusel airBalticu lennul Tallinnast Vilniusse avastasid Ober-Hausi juhid lennuki pardaajakirjast Arco Vara ürituse reklaami. ?Me teadsime küll, et nad midagi teevad, aga mitte täpselt,? nentis Ober-Hausi Kinnisvara Eesti tegevdirektor Hindrek Leppsalu reklaami uurides. ?Lausa neli päeva? mnjaa,? lisas ta tunnustavalt.
  Leppsalu kinnitusel ei saa siiski öelda, nagu oleksid kinnisvarafirmad ka konverentside korraldamisel konkurentsitulle astunud. ?See ei ole kasumit taotlev ettevõtmine. Eesmärgiks on selgitada välisinvestoritele, mis siin Baltimaades ikkagi toimub. Ja ka meil endil on hea siit konnatiigist natuke välja vaadata ? kuidas paistab siinne olukord väljast tulijatele,? selgitas ta.
  Arco Vara grupi juhatuse esimehe Viljar Arakase sõnul oli ta Ober-Hausi üritusest teadlik. ?Teemade fookus oli teine, seega ei pea me seda konkureerivaks projektiks. Pigem andis samaaegne toimumine mõlemale üritusele lisaväärtust,? kommenteeris Arakas.
  Kuigi peale ei pidanud oma foorumi korraldamisel maksma ei Ober-Haus ega Arco Vara, kinnitasid mõlemad, et konverentside turul tegutsema ei hakata ning sellelt kasumi teenimine pole eesmärk omaette.
  ?Pigem saame me ise natuke kahju. Aitame konverentsidega kaasa turu avatusele, meil on kontakt nende investoritega nagunii olemas. Neid siia tuues anname aga võimaluse ka teistele,? lisas Leppsalu.
 • Hetkel kuum
Avo Blankin: Saaremaa püsiühendus ja Rail Baltic võiks olla kaks ühes projekt
Eesti riik vajab infrastruktuuri arenguks visiooniga arhitekti-teenistust, ehitajad killustikku, saarlased aga püsiühendust, kirjutab pensionär Avo Blankin arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti riik vajab infrastruktuuri arenguks visiooniga arhitekti-teenistust, ehitajad killustikku, saarlased aga püsiühendust, kirjutab pensionär Avo Blankin arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
McDonald'si kasumit toetasid menüü kõrgemad hinnad
McDonald's avaldas ootuseid ületavad neljanda kvartali tulemused, müüki suurendasid kõrgemad menüühinnad, külastajate arv ja turundustegevus.
McDonald's avaldas ootuseid ületavad neljanda kvartali tulemused, müüki suurendasid kõrgemad menüühinnad, külastajate arv ja turundustegevus.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Coop Eesti uus juht vihjas, et kauplustekett on ostulainel
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Kaitsepiirangud ei lase Ida-Virumaal omavalitsuste hooneid renoveerida
Venemaa naabruse tõttu ei saa Ida-Virumaal ehitada ei tuule- ega päikeseparke, aga liginullenergiahoonete jaoks võiks vaja minna vähemalt üht kahest.
Venemaa naabruse tõttu ei saa Ida-Virumaal ehitada ei tuule- ega päikeseparke, aga liginullenergiahoonete jaoks võiks vaja minna vähemalt üht kahest.

Olulisemad uudised

Nulliring: palk tõuseb, aga poodi see raha ei jõua
Aasta lõpus vabalangusse läinud jaekaubanduse võiks tänavu päästa kosuv ostujõud, mida toidab palgatõus, kui laenukulud seda nulli ei sööks.
Aasta lõpus vabalangusse läinud jaekaubanduse võiks tänavu päästa kosuv ostujõud, mida toidab palgatõus, kui laenukulud seda nulli ei sööks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.