Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ford tegi rekordkuul võimsa etteaste

  Septembri soe ilm ning lehesadu on lisaks sõiduautode müügile mõjutanud ka tarbesõidukite müügimahtusid kolmandiku võrra.
  Nimelt müüdi möödunud kuul 352 tarbesõidukit, mis fikseeritakse kui Eesti rekord. Seega sai eelmine parim tulemus püsida vaevalt kuu. Ilmselt kajastub hea tulemus ka Eesti kolmanda kvartali majandustulemustes või vastupidi, sõidukite müük on selle peegeldus.
  Ajalukku vaadates selgub esmapilgul, et seoseid leida pole võimalik, kuid täpsemal võrdlusel leiab siiski huvitava seose. Nimelt on igal paarisaastal müük septembris vähenenud, paaritutel aga tõusnud. Nii on see olnud 2001. aastast alates. Eelmisel aastal oli september täiesti tavaline müügikuu, tulemus 243 tarbesõidukit on ligemale 30% tänavusest kehvem.
  Septembris tegi võimsa etteaste Ford, lõviosa müügist kirjutati Ford Rangeri nimele ? 47. Kui 2002. aastal kirjutati Rangerist kui tõsisest sõiduriistast ning elektrikute lemmikust, siis oma nime väärib ta ka sel aastal. Sügis ning porine ilm tunduvad üldse pik­apitele meeltmööda olevat ja vastupidi.
  Lisaks Fordile oli antud segmendis edukas ka Mitsubishi. Suur müügiedu pööras pea peale turuosakaalud, mida just sageli ei juhtu. Pikapite osakaal tõusis selle aasta kõrgeimale tasemele ? 23 protsenti, suurim turuosa, 31%, on aga endiselt suurtel kaubikutel.
  Kui vaadata tervet 2005. aasta müüki, siis võidu suunas marsib Mercedes-Benz, edu lähima jälitaja ees juba ühe hea müügikuu jagu ning vaevalt Mercedes aasta viimastel kuudel auru välja laseb.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: tööturu tulevik on rohkem kui hämar
Olukord tööturul on siiani püsinud suurepärane, ent oodatav majandusaktiivsuse aeglustumine seab sama trendi jätkumise küsimärgi alla, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Olukord tööturul on siiani püsinud suurepärane, ent oodatav majandusaktiivsuse aeglustumine seab sama trendi jätkumise küsimärgi alla, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Kansas City Föderaalreservi juht: intresside tõstmine peatub alles siis, kui oleme veendunud inflatsiooni allapoole tulemises
Kansas City Föderaalreservi juht Esther George ütles neljapäeval peetud kõnes, et intresside tõstmine peatub alles siis, kui ollakse täielikult veendunud, et inflatsiooninumber tuleb allapoole.
Kansas City Föderaalreservi juht Esther George ütles neljapäeval peetud kõnes, et intresside tõstmine peatub alles siis, kui ollakse täielikult veendunud, et inflatsiooninumber tuleb allapoole.
Reaalajas börsiinfo
Bigbank: majanduses pole midagi seisma jäänud
Bigbanki Eesti üksuse juht Jonna Pechter ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et klientide käitumine majanduse jahtumist ei näita ning laenutaotluste arv ei ole kahanenud.
Bigbanki Eesti üksuse juht Jonna Pechter ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et klientide käitumine majanduse jahtumist ei näita ning laenutaotluste arv ei ole kahanenud.
Sündmused Ukraina tuumajaama lähistel Eestile kiirgusohtu ei kujuta
Keskkonnaamet teatas, et jälgib kiirguse taset Eestis ööpäevaringselt ning kiirgustase Eestis ja lähiriikides püsib stabiilne.
Keskkonnaamet teatas, et jälgib kiirguse taset Eestis ööpäevaringselt ning kiirgustase Eestis ja lähiriikides püsib stabiilne.
Eesti sattus eile küberrünnakute alla
Eile tabasid Eestit kõige ulatuslikumad küberrünnakud alates 2007. aastast, tviitis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi digiarengu asekantsler Luukas Kristjan Ilves. „Rünnak jäi Eestis suures osas märkamatuks,“ tõdes ta.
Eile tabasid Eestit kõige ulatuslikumad küberrünnakud alates 2007. aastast, tviitis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi digiarengu asekantsler Luukas Kristjan Ilves. „Rünnak jäi Eestis suures osas märkamatuks,“ tõdes ta.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.