Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Itaaliasse ehitatakse maailma pikim rippsild

  Itaalias sõlmiti eile leping maailma pikima rippsilla ehitamise kohta

  Kavandatav 3,7 km pikkune sild hakkab ühendama Sitsiiliat ja Itaalia mandriosa, vahendas Postimees Online agentuuri AP. Rippsilla esialgne maksumus on 4,6 miljardit eurot ehk 72 miljardit krooni. Ehitustööd Sitsiilias asuva Messina linna ja Itaalia nn. saapakontsa vahel peaksid algama 2006 aastal, silla valmimistähtaeg on 2012. aasta. Üle Messina väina kulgevat silda on kavandatud ligikaudu 40 aastat. Ettevõtmine on aga seni takerdunud näiteks arhitektide omavahelistesse tülidesse ja organiseeritud kuritegevusega seotud võimalikesse probleemidesse.
  Rippsilla toetajate hulka kuulub eelkõige Itaalia peaminister Silvio Berlusconi, kelle sõnul elavdaks ühendus mandriga riigi vaesema lõunaosa arengut ning tugevdaks kogu maa transpordisüsteemi.
  Praegu kestab Messina väina ületamine praamidega kaks tundi. Üle silla kuluks selleks aga kümmekond minutit. Autoga sõitjad peavad maksma viis eurot silla ületamise eest. Lisaks kuuerealisele autoteele tuleb sillale ka raudtee.
  Kavandatava silla kriitikute hinnangul on projekti maksumus liiga kõrge ja nad prognoosivad, et see jääb teostamata. Samuti leitakse, et seda raha kasutada hoopis riigi lõunaosa auto- ja raudteede, koolide ja haiglate ehitamiseks. Üle väina liikuvate praamide omanikud hoiatavad aga töökohtade vähenemise eest. Itaalia keskkonnakaitsjate sõnul saab sillast värav maffiale. Berlusconi vastaste sõnul toetab peaminister sillaprojekti järgmisel aastal toimuvate parlamendivalimiste tõttu.
  Itaalia valitsus tegi esimest korda ettepaneku silla ehitamise kohta Sitsiilia ja mandri vahele aastal 1968. Berlusconi võttis enam kui 30 aastat vana idee päevakorda taas aastal 2001 toimunud parlamendivalimiste perioodil ning sai mõningatel hinnangutel seetõttu ka lisapoolehoidjaid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.