ÄP fototoimetus • 17. oktoober 2005 kell 22:00

ÄP 5 aastat tagasi: Eestlane eelistab odavaid reise

Vahemere-puhkusepaketid, mis maksavad 7000?8000 krooni, lähevad reisibüroodes nagu soe sai. Napib aga selliseid puhkajaid, kes on nõus reisi eest välja käima üle 20 000 krooni, ja reisikorraldajad on sunnitud kaugematele maadele plaanitud reise ära jätma, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

ASi Wris Tours direktor Margit Rebane-Pent ütleb, et büroo korraldatavad reisid Küprosele ja Türki on ammugi kõik välja müüdud. Eelmisel aastal oli Wris Tours hoopis sunnitud osa Türgi-reise ära jätma maavärina tõttu.

?Türki, Kemerisse tegime veel ühe lisareisi. Kaalume praegu, kas teha lisareisi Küprosele,? räägib Rebane-Pent, kelle sõnul on kõige populaarsemad paketid odavamad, nädala eest 6500?7000 krooni inimese kohta maksvad reisid. ?Ei tea, kas on see tingitud halvast suvest või majanduskasvust, aga kõik tahavad minna reisile kohe,? lisab Rebane-Pent.

Hetkeseis: Puhkusereisid on viie aastaga muutunud odavamaks ja pole olnud ka kuulda, et mõni turismibüroo peab kallima reisi sellepärast ära jätma, et pole piisavalt huvilisi.

Autor: ÄP

Hetkel kuum