ÄP fototoimetus • 20. oktoober 2005 kell 22:00

Emily Rose?i lugu tugevanärvilistele

Alates tänasest linastub kobarkinos paranormaalne põnevusfilm ?Emily Rose?i vaimude väljaajamine?, mille muudab oluliselt hirmutavamaks fakt, et film põhineb tõestisündinud lool. Filmilevitajad soovitavad nõrganärvilistel pigem koju jääda ning alla 12aastastele on sissepääs keelatud.

19aastane Emily Rose jätab maha turvalise kodu maal, et alustada tudengipõlve, aimamata, mis teda ootab. Ühel ööl ühiselamus kogeb ta aga midagi luupainajalikku.

Seletamatud rünnakud muutuvad ajapikku sagedamaks ja rängemaks ning Emily palub abi kirikuõpetaja Richard Moore?ilt. Kui tüdruk vaimude väljaajamise käigus sureb, süüdistatakse pastorit tema surmale kaasaaitamises. Auahne kaitsja Erin Bruner nõustub vastu tahtmist Moore?i esindama, lootes sellest kasu lõigata. Loo edenedes pannakse aga kalestunud advokaadi küünilisus ja tõekspidamised proovile tänu Moore?i kõikumatule usule ning uuritavat asja ümbritsevatele seletamatutele sündmustele.

Osades Jennifer Carpenter, Tom Wilkinson, Laura Linney, Campbell Scott, Colm Feore, Shohreh Aghdashloo jt. Lavastaja ja kaasstsenarist on Scott Derrickson.

Autor: ÄP

Hetkel kuum