• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Orkaan Wilma laseb naftal odavneda

  Eile Florida edelaosas kaldale jõudnud Wilma on lasknud naftal odavneda, sest näib, et orkaan ei suuda Mehhiko lahe naftapuurimisplatvormidele ja rafineerimistehastele eriti viga teha.
  Samas jätkavad aga naftatootjad eelmiste orkaanide (eelkõige Katrina ja Rita) poolt tekitatud laastamistööde kõrvaldamist.
  Augusti lõpus New Yorgi kaubabörsil 70,85 dollarile barrelist tõusnud nafta hind püsis eile kolmandat järjestikust päeva allpool 60 dollari taset. Londonis liikus naftabarrel eile pärastlõunal 57,50 dollari ümber ehk viimase kolme kuu madalaima taseme vahetus läheduses.
  Riskifondide valitsejad ja teised spekulandid mängisid U.S. Commodity Futures Trading Commissioni statistika põhjal möödunud nädalal juba kuuendat järjestikust nädalat nafta hinnalanguse peale. Kallis kütusehind on Energiaagentuuri andmeil pidurdanud USAs naftatoodete tarbimist võrreldes möödunud aastaga umbes 3% võrra.
  Ehkki orkaanide hooaeg kestab veel ühe kuu, peaks novembris tuuleiilide jõud võrreldes varasemate kuudega juba taanduma.
  Hoolimata alanevast nafta hinnast ja orkaanide poolt räsitud naftaplatvormidest, peaks Credit Suisse First Bostoni andmeil maailma viis suurimat naftatootjat kolmandas kvartalis teenima kokku 26 miljardit dollarit kasumit ehk 23% enam kui aasta eest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.