• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kingitused loovad uusi suhteid!

  See oli vist juuni 1988. Tallinna sadama terminalis vonklev saba võttis hinge kinni. Ei mitte sellest, et järjekord oleks pikk. Lihtsalt, et kas tõesti nüüd pääsengi Soome, kas nüüd algabki see ammu oodatud reis, kas mu punane välispass, must-valge pildiga, on ikka kaasas?
  Olulisem on selle loo jätk. Nimelt käisime siis noortega koos külas Soome keskpartei lasteorganisatsioonil Vesaiset. Valuutavaba vahetuse korras, nagu sellel ajal kombeks.
  Vesaiste juhid olid lahked, sõitsime mööda Soomet ringi, vaatasime maad ja kohtusime harjumatult rahulike inimestega. Banaane kilode viisi ja Karjala pirukad olid ning ?aamupuuro?. Tagasi tulles suur kotitäis kingitusi. Selles kotis olnud kraami lapates sain esimest korda teada, et on näiteks Osuuspankki ja Meira.
  Kõige rohkem rõõmustas aga Vesaiste enda logodega spordidress. Selline vägev, kollakates-rohelistes toonides, 80ndate lõpu trendikraam. Kandsin seda suurima lustiga, näiteks reisidel, hea ja mugav.
  Burjaatia pealinn Ulan-Ude Baikali lähedal, 1991. Maailma kõige suurem eksootika, eesriidetagune paik, kuhu turistid sattusid üha harvem. Kui turiste ringi kõndiski, siis karvamütsides mongoollasi. Rikkamatel staatuse tunnistusena fotokas Zenit rinnal rippumas.
  Tagasilendu lükati edasi kolme tunni kaupa. Ilma ei olnud ja kohti hotellis ka mitte. Inimesed oma kompsude otsas. Räpane ja mingi imal hais kogu aeg.
  Ja siis kostab ühtäkki üle lennujaama ootesaali ?Jumal auta! Suomalainen?? Minu ees seisab neljakümnendates ehitusinsener, endine Vesaiste liige. Logo spordijaki rinnal reetis mind. Minu soome-eesti segakeel tundus talle piisavalt hea. Mees rääkis ja rääkis. Mina noogutasin. Aeg läks eriti kiiresti. Kodu tundus 6000 kilomeetri kauguselgi päris lähedal.
  Firmakingitused muutuvad üha olulisemaks. Üks logo pluusirinnal võib rääkida palju enam kui esimesel hetkel arvata oskad. Läbimõeldud kingitus on nagu õnneliku ja tööka põllumehe saak, ikka saad kordades ja kordades tagasi. Rohkem kingitusi, olgu nad siis firma- või lihtsalt kingitused!
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.