• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Delli kvartalikasum langes erakorraliste kulude tõttu 28%

  Maailma suurima personaalarvutite tootja Delli kolmanda kvartali kasum langes erakorraliste kulude tõttu 28%, kirjutas uudisteagentuur AFP.

  Dell teenis 28. oktoobril lõppenud kvartalil kasumit 606 miljonit dollarit (0,25 dollarit aktsia kohta), samas kui aasta eest ulatus number 846 miljoni dollarini.
  Defektsete äriarvutite osade vahetuse ja töötajate koondamise tõttu teenis ettevõte kvartaliga 442 miljonit dollarit erakorralist kulu. Seda arvestamata teenis firma kvartaliga kasumit 0,39 dollarit aktsia kohta, mis ühtis Delli enda prognoosiga, kuid jäi analüütikute keskmisele ootusele penni võrra alla.
  Kvartali käive küündis 13,9 miljardi dollarini, tõustes aastaga 11%.
  'Äritegevuse tulemus oli võrreldavate näitajate alusel taas eriline, ütles firma tegevjuht Kevin Rollins. ?Sellest hoolimata hoiame me endal ees kõrget taset. Me otsime alati parimaid võimalusi, et oma äri efektiivsust tõsta,? lisas ta.
  Käimasoleva kvartali käibeks ootab Dell 14,6-15 miljardit dollarit ja kasumiks 0,40-0,42 dollarit aktsia kohta.
  Varasemalt odavamate arvutite tootmisele keskendunud Dell on muutnud oma strateegiat ja fokuseerib end kallite süsteemide tootmisele. Lisaks on ettevõtte tegevjuht alandanud agressiivselt arvutite hindu, et firma turuosa suurendada. See aga lööb käivet.
  Kui viimased kolm aastat on firma käive kasvanud 18% aastatempoga, siis nüüd on kasv pidurdunud 10% kanti.
  Sel aastal juba 31% odavnenud Delli aktsia langes eile järelkauplemises pärast tulemuste avaldamist ligi 2%, tasemeni 28,79 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Euroopa aktsiad on heitlikku nädalat lõpetamas langusega
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Rainer Vakra lahkub Tallinna Soojusest ja asub juhtima keskkonnaametit Rainer Vakra: keskkond on minu elu ja kirg
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.