• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Keskkonnale ohtlike toodete taaskäitlemise kord karmistub

  Keskkonnaministeerium koostab probleemtoodete registrit, mis peaks hakkama kehtima järgmisel aastal, kirjutab Eesti Päevaleht.

  Kava kohaselt kantakse registrisse kõikide tootjate ja nende poolt müüdavate keskkonnaohtlike toodete andmed, mille alusel saab riik kontrollida, kas ettevõtted käitlevad probleemtoodetest tekkivaid jäätmeid.
  Keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna juhataja Peeter Eek põhjendas loodava registri vajalikkust sellega, et see sunnib kõiki keskkonnaohtlikke kaupu müüvaid ettevõtteid taaskäitlemise eest vastutama. Samuti peaks Eeki sõnul uue registri käivitumisega vähenema ebaaus konkurents.
  Samas võivad Eeki jutu järgi käitlemiskulude lisandumise tulemusena mõned elektroonikatooted paratamatult kallineda. ?Näiteks elektripliitide puhul peaks hinnamõju olema nullilähedane, sest vanast pliidist saadava metalli hind kompenseerib käitlemise hinna,? märkis ta. Kuna aga näiteks väikepatareide ümbertöötamine on kulukas, võib nende hind tõusta.
  MTÜ EES Ringluse tegevjuht Margus Vetsa kinnitas, et uus kord ei tohiks külmkappe ega ka pesumasinaid kallimaks muuta. ?Enamikul ettevõtetel, kes on hetkel taaskäitlemise süsteemiga liitunud, on käitlemiskulud juba toodete hinna sisse kantud. Hindu tõstavad vaid need, kes on kehtivast süsteemist kõrvale hoidnud, ? märkis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Kinni läinud panga omanikud jäid kohtus lõplikult kaotajaks
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.