12. detsember 2005 kell 10:50

Euroopa aktsiaturgudel toimub kerge jõuluralli

Euroopa aktsiaturgudel toimub täna kerge jõuluralli, indeksite vedajateks on Philipsi, Nokia ning maailma suurima kaevanduskompanii BHP Billitoni aktsiad.

Mäetööstuskompanii aktsia kerkis Londoni börsil 0,9 protsendi võrra 899,5 Suurbritannia pennini tänu vasele, mille hind kerkis rekordtasemele Shangai börsil. Hinnatõusu põhjustasid kuuldused, et Hiina riikliku varude agentuur võib katkestada metalli müügi, mis tähendab, et maailmaturul võib tekkida selle defitsiit. Maailma suuruselt teise mäetööstuskontserni, Anglo Amerikani aktsia hind kerkis 1,2 protsendi võrra 1925 Suurbritannia pennini.

Euroopa suurima tarbeelektroonika tootja Philipsi aktsia hind on lõunaks kerkinud Amsterdami börsil 1,2 protsendi võrra 25,05 euroni, Nokia aktsia hind on hüpanud 1,65 protsendi võrra 15,42 euroni. Jõulumüügid võtavad tuure!

Euroopa aktsiaturud eelmise nädala teisel poolel langesid marginaalsed 0,1 protsendi võrra päevas.

Hetkel kuum