• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa aktsiaturgudel toimub kerge jõuluralli

  Euroopa aktsiaturgudel toimub täna kerge jõuluralli, indeksite vedajateks on Philipsi, Nokia ning maailma suurima kaevanduskompanii BHP Billitoni aktsiad.

  Mäetööstuskompanii aktsia kerkis Londoni börsil 0,9 protsendi võrra 899,5 Suurbritannia pennini tänu vasele, mille hind kerkis rekordtasemele Shangai börsil. Hinnatõusu põhjustasid kuuldused, et Hiina riikliku varude agentuur võib katkestada metalli müügi, mis tähendab, et maailmaturul võib tekkida selle defitsiit. Maailma suuruselt teise mäetööstuskontserni, Anglo Amerikani aktsia hind kerkis 1,2 protsendi võrra 1925 Suurbritannia pennini.
  Euroopa suurima tarbeelektroonika tootja Philipsi aktsia hind on lõunaks kerkinud Amsterdami börsil 1,2 protsendi võrra 25,05 euroni, Nokia aktsia hind on hüpanud 1,65 protsendi võrra 15,42 euroni. Jõulumüügid võtavad tuure!
  Euroopa aktsiaturud eelmise nädala teisel poolel langesid marginaalsed 0,1 protsendi võrra päevas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.