Puhkepäeva turismiuudised

Indrek Kald 03. märts 2006, 00:00

Austraalia valitsus alustas rahvusvahelise turismiturunduse kampaaniaga, et meelitada rohelisele mandrile rohkem külastajaid. Paljudes riikides jooksma hakkavas reklaamiklipis näidatakse nii maakera kuklapoole loodust, vaatamisväärsusi kui ka inimesi nende igapäevategevustes nagu õllejoomine, ujumine, matkamine.

Kampaania tunnuslause "Kus kurat te olete?" hüüab klipi lõpus bikiinides neiu valgel liivarannal.

Hüüdlauset on mõned kriitikud pidanud küll liialt slängilikuks ja tobedaks, kuid seda testiti eelnevalt Austraalia turismi sihtturgudel. Kampaaniat välja töötades küsitleti üle maailma 40 000 inimest, kellest paljud nimetasid Austraaliat oma unistuste reisisihiks.

Euroopa riikidest jõuab eelmisel reedel käivitunud kampaania Suurbritanniasse ja Saksamaale. Kolmeaastane projekt läheb Austraaliale maksma 2,4 miljardit krooni, olles nende senistest turismikampaaniatest suurim.

Kampaaniast loodetakse jätku 1980ndate teise poole turismiedule, mil kaks menufilmi "Krokodill Dundee" Paul Hoganiga peaosas tõid Austraaliasse miljoneid turiste. Nädala eest alanud kampaania koduleht on www.wherethebloodyhellareyou.com .

Türgi lennufirma Turkish Airlines hakkab lähinädalail lendama Istanbuli ja Riia ning Istanbuli ja Helsingi vahet. Mõlemal liinil tehakse samadel päevadel kolm lendu nädalas. Kokku laiendab Turkish Airlines sel kevadel oma lennukaarti 24 uut sihtkohaga.

Edasi-tagasi lennupilet Lätist Türgimaale maksab 4100 kr. Lend Riiast Istanbuli kestab kolm tundi, sel liinil kasutatakse 150kohalist lennukit Airbus 320-200. Riia-Istanbuli liin avatakse 26. märtsil.

Edasi-tagasi lennupilet Helsingist Istanbuli maksab 5200 kr. Lend kestab veidi üle kolme tunni, liinil kasutatakse 165kohalist lennukit Boeing 737-800. Helsingi-Istanbuli liin lükatakse käima 19. märtsil.

Riiast lendab Istanbuli ka airBaltic, nende edasi-tagasi pileti hind algab 3100 kroonist. Helsingi ja Istanbuli vahel seni otselennuühendus puudus.

Lennufirma SAS pakub sooduspileteid mitmesse USA ja Hiina linna. Odavaim on pilet New Yorki, makstes alla 8500 krooni, veidi rohkem tuleb maksta Washingtoni ja Chicago lendude eest. Hiina pealinna Pekingisse ning tööstuslinna Šanghaisse pääseb vähem kui 10 000 krooni eest.

Pileteid müüakse 10. märtsini, reisida võib kuni 23. aprillini. Minimaalselt tuleb viibida sihtkohas öö vastu pühapäeva, maksimaalselt on lubatud ühekuine reis.

Lastele kehtivad soodushinnad. Piletit muuta ega ümber vahetada ei saa.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:37
    Otsi:

    Ava täpsem otsing