Paet: EL ja NATO tehku tihedamat koostööd

28. aprill 2006, 10:10

Välisminister Urmas Paeti meelest peaks Euroopa Liit ja NATO tihendama koostööd eelkõige kriisipiirkondades nagu Afganistan, teatab välisministeerium.

'Stabiilsuse ja julgeoleku edendamine konfliktijärgseis piirkondades nõuab nii sõjalisi kui ka tsiviilvahendeid. NATO on tugevam ühes, Euroopa Liit teises vallas,' ütles Paet. Välisministri sõnul näeb kahe organisatsiooni tihedama koostöö vajadust näiteks Afganistanis. 'NATOl oleks keeruline tagada Afganistanis pikemas perspektiivis stabiilsus ilma Euroopa Liidu tsiviilalase ekspertiisita,' lausus välisminister.

Paet osales 27. ja 28. aprillil NATO välisministrite mitteametlikul kohtumisel Sofias. Kohtumise raames toimusid ka Euroopa Liidu ja NATO välisministrite ühine õhtusöök ning NATO-Ukraina Komisjoni ja NATO-Venemaa Nõukogu istungid. NATO välisministrid arutasid Riia tippkohtumise ettevalmistamisega seonduvat, peamisteks teemadeks kujunesid NATO partnerluste ja laienemisega ning NATO operatsioonide ja missioonidega seotud küsimused.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing