YIT ehitab korruselamu otse Tartu kesklinna

Mariliis Pinn 30. august 2006, 11:42

ASi YIT Ehitus rajab Tartu Karlova linnaossa 3korruselise elamu, mille korterite hinnad algavad 1,4 mln kroonist.

Rajatav hoone on kaheosaline, suuremas osas asub 16 ja väiksemas 3 korterit, suuruses 42-104 m². Korterid on 2-4toalised rõdu või terrassiga. Korterite ruutmeetri hinnad jäävad vahemikku 30 000-35 000 krooni. Ehitis valmib 2007. aasta kevadsuvel, teatas ettevõte.

ASi YIT Ehitus kinnisvaradirektori Rein Soosalu sõnul on maja projekteerimisel pööratud erilist tähelepanu elanike privaatsusele ja turvalisusele. Rajatakse valgustatud parkla ning piirdeaed.

Elamu kerkib kesklinna vahetusse lähedusse aadressile Aleksandri tänav 35. Piirkond on kõrgelt hinnatud, enamik sealsetest kinnistutest on juba täis ehitatud. Hea asukoht tagab kiire ühenduse südalinnaga, läheduses on ka kool ja lasteaed, Aura keskus ja pood.

Projekti autor on Salto arhitektuuribüroo.

AS YIT Ehitus on asutatud 1991. aastal. Hetkel on ta üks Eesti juhtivaid ehitusettevõtteid, mille netokäive oli 2005. aastal 1,48 miljardit krooni.

Turuülevaateid koostava Kinnisvaraeksperdi hinnangul oli uute korterite arendustegevus aktiivne nii Tartu linnas kui ka selle piirist välja jäävates piirkondades nagu Ülenurme ja Märja alevikes, Vahi külas, Luunja valla linnaga piirnevas osas. 2006. aasta jooksul lisandub Tartusse ja selle lähiümbrusesse vähemalt ca 800-900 uut korterit.

Vaatamata uute korterite oluliselt suurenenud pakkumisele on uute projektide müük läinud plaanipäraselt, mis julgustab arendajaid hinda tõstma. Tänavu tõusevad nii kasutatud kui uuemate Tartu korterite hinnad oletatavasti ligikaudu 10%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing