Kõrgetele vanglaametnikele esitati kahtlustused

13. september 2006, 13:35

Kaitsepolitseiamet esitas Murru vanglat puudutava kriminaalmenetluse raames kahtlustused kahele kõrgemale vanglaametnikule, teatas prokuratuur.

Mõlemale vanglaametnikule esitati kahtlustus ametiseisundi kuritarvitamises. Lisaks kahtlustatakse ühte ametnikku teadvalt eluohtlikus seisundis oleva inimese abita jätmises seoses 4. augustil toimunud tapmise juhtumiga Murru vanglas.

Põhja Ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Steven-Hristo Evestuse sõnul käsitleb kahtlustus ajavahemikku juuni kuni august 2006. Esialgse kahtlustuse kohaselt soosisid kahtlustatavad vanglaametnikud vanglas keelatud esemete olemasolu, aitasid mõningatel juhtudel neid esemeid vanglasse toimetada ning võimaldasid osadel kinnipeetavatel kaasvangide suhtes vägivalda tarvitada.

Kohtueelsel uurimisel esialgu tuvastatu kohaselt ei võtnud kahtlustatavad vanglaametnikud tarvitusele meetmeid, et takistada kinnipeetavatel keelatud esemete vahendusel suhtlemast, vaid suhtlesid vahel ka ise kinnipeetavatega mobiiltelefoni teel.

Üht vanglaametniku kahtlustatakse lisaks ametiseisundi kuritarvitamisele ka teadvalt eluohtlikus seisundis oleva inimese abita jätmises. Kahtlustuse kohaselt viivitas kinnipeetava rasketest kehavigastustest teada saanud vanglaametnik pädevate ametnike teavitamisega ning selle viivituse ajal oli kinnipeetav tekitatud vigastuste tagajärjel surnud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing