Vene võlakirjaturg on maailmas üks edukamaid

08. november 2006, 09:59

Suprema Varahalduse poolt valitsetava Vene
võlakirjafondi Evli Ruble Debt varade maht ületas 6. novembril miljardi krooni
piiri. Suprema Varahalduse investeeringute juhtimise osakonna juhi Andrei
Zaborski sõnul on Venemaa turg maailma üks stabiilsemaid.

"Vene turg on olnud sellel aastal arenevate võlakirjaturgude seas maailmas üks edukamaid ja stabiilsemaid. Välisinvesteeringute mahud on hüppeliselt kasvanud, lisaks meie fondi mahtudele on suurenenud teiste globaalsete investeerijate mahud," kommenteeris fondi varade mahu kiiret kasvu Andrei Zaborski.

Üks olulisi Evli Ruble Debt'i hea tootluse tegureid on see, et fond investeerib peamiselt rublades denomineeritud Vene äriettevõtete, finantsinstitutsioonide ning kohalike omavalitsuste võlakirjadesse. Evli Ruble Debt on on esimene omalaadne avatud investeerimisfond Euroopas, mis toodi turule möödunud aasta septembris. Alates loomisest on fondi tootlus 7,91 %.

Vene võlakirjaturu arengut toetavad peamiselt positiivsed majandusprotsessid: kiire majanduskasv (alates 2000. aastast on aasta keskmine majanduskasvu määr olnud 7 %), positiivne maksebilanss, föderaaleelarve ülejääk ja välisvõla kiirendatud tagasimaksmine. Venemaa võlakirjaturg areneb kiirelt ka seetõttu, et sealne pangandussektor ei suuda rahuldada ettevõtete krediidivajadust. Seetõttu kasutavad omavalitsused, ettevõtted ja pangad võlakirjaturu pakutavaid finantseerimisvõimalusi.
Evli Ruble Debt sobib investoritele, kes soovivad investeerida võlakirjadesse pikaajaliselt ning teenida suuremat tulusust võrreldes arenenud turgude võlakirjafondidega.

Lisaks Evli Ruble Debt fondile valitseb Suprema Varahaldus Evli Baltic ja Evli Greater Russia aktsiafonde.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. November 2006, 09:52
Otsi:

Ava täpsem otsing