Kasiinosõltlane Viiol hädas hiigelvõla tagastamisega

14. november 2006, 07:38

Üle 8,5 miljoni krooni kultuurkapitalist
riisunud Avo Viiol on viimase aastaga maksnud iga kuu tagasi keskmiselt alla
saja krooni, kirjutas SLÕhtuleht.

Viimase aastaga pole kultuurkapitali eksjuht Avo Viiol (48) suutnud tagasi maksta isegi mitte tuhandet krooni. Iga kuu hüvitab ta kultuurkapitalile veidi alla saja krooni. «Vara tal pole, töötasu saab nii, et täna on, homme ei ole,» märgib kohtutäitur Kaire Põlts.

Viiol on kultuurkapitalile kokku tagasi maksnud 17 266 krooni. Kohus karistas teda 2003. aasta jaanuaris suurriisumise ja ametialase võltsimise eest kahe aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistusega. Viiolilt mõisteti välja üle 8,5 miljoni krooni, mille ta kultuurkapitali juhina töötades oli riisunud ja kasiinodes maha mänginud. Ta pääses vanglast ennetähtaegselt 2004. aasta veebruaris pärast poole karistusaja kandmist.

Viioli hiigelnõuet menetleva kohtutäituri Kaire Põltsi sõnul sõltub raha tagasimaksmine sissetulekutest.

Mis tööd Viiol teeb, ei tohi kohtutäitur avaldada.

«Üldiselt on temaga nii, et võetakse sealt, kust võtta annab,» kinnitab Põlts. «See tähendab, et sissenõue pööratakse tema pangakontodele, töötasudele jne. Vara tal pole, töötasu saab ka nii, et täna saab, homme ei saa. Inimesele peab jääma 3000 krooni ehk miinimumpalk kätte, seega rohkem maha võtta ka ei saa. Peetakse kinni kõik see, mida seadus lubab kinni pidada.»

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. November 2006, 07:38
Otsi:

Ava täpsem otsing