Miljonivõlgnik Viiol on edukas ettevõtja

Kaisa Gabral 21. aprill 2011, 09:12

Endine kasiinosõltlane Avo Viiol tegutseb Ida-Virumaal juba aastaid eduka eraettevõtjana, ehkki viimati maksis ta omal ajal Kultuurkapitalilt riisutud ning mänguautomaatidesse lastud 8,5 miljonist kroonist riigile tagasi 2008. aasta lõpus, kui talt laekus 3470 krooni ja 25 senti, kirjutas Põhjarannik.

Jõhvi vallavalitsus on Viioli firmalt Viru Äriteenindus aastaid konsultatsiooniteenust ostnud, peamiselt suuremahuliste hangete läbiviimisel. “Püsilepingut meil pole, ostame talt teenust keerulisemate hangete puhul, et mitte oma töötajaid liigselt üle koormata,” selgitas Jõhvi vallavanem Tauno Võhmar.

Võhmar ütles, et Viioli teenuse maksumuse suurusjärk ühe hanke kohta on keskmiselt 1000 eurot, mõnikord vähem, mõnikord rohkem.

Just Ida-Virumaa klientidele suunatud ning Jõhvis Kruusa tänavas juriidilist aadressi omav Viru Äriteenindus on Viioli käes alates 2005. aasta oktoobrist, enne seda tegutses firma teise omaniku ja nime all. Viimane majandusaasta aruanne, mis on äriregistrist kättesaadav, on tehtud 2008. aasta kohta ning selle aasta lõpuks oli Viioli firma jaotamata kasum 258 000 krooni ja 95 senti.

Viiol ise on oma tegemistest rääkides tõrges, põhjendades seda asjaoluga, et temast kiputakse ajakirjanduses vaid halba kirjutama. Korduvale küsimusele, mis põhjusel ta pole oma võlast pikka aega sentigi tagasi maksnud, ehkki tema firma kasumit teenib, Viiol ei vastanud. “See on ebameeldiv teema ja kui te midagi muud ei küsi, siis ärge seda ka küsige,” sõnas ta. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. April 2011, 12:18
Otsi:

Ava täpsem otsing