• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Analüütik: kümne aasta jooksul saabub kinnisvaraturul langus

  SEB Ühispanga analüütiku Hardo Pajula hinnangul saabub lähema kümne aasta jooksul ilmselt väljastpoolt tulevate mõjude tõttu kinnisvaraturul tagasilöök.

  "Kui ma peaks millegi peale kihla vedama, siis kümne aasta perspektiivis ma pakuks küll selle peale, et ju ikka mingi tagasilöök, mis ei pruugi olla ainult kosmeetiline, tuleb ära," vahendas ETV24 Pajula intervjuud ETV hommikuprogrammis Terevisioon.
  "Ma arvan, et see põhjus saab olema ikkagi Eestist väljas. Toimub midagi, mis sunnib inimesi ikka oluliselt oma tulevikuootusi ümberhindama. Ju see algab ikkagi finantsturgudelt maailmas ja siis see lumepall hakkab niimoodi sealt vaikselt ketrama," lisas Pajula.
  Pajula sõnul tasub laenu võttes inimestel väga hoolikalt mõelda, mis juhtuks, kui mõne aasta pärast kaotatakse töö või palgakasv pidurdub. "Mängige läbi erinevad stsenaariumid oma tuleviku pildiga," lausus ta.
  Ka kinnisvaraturul spekuleerimise osas soovitas Pajula üsna ettevaatlik olla ja mitte juhinduda kõige optimistlikumast stsenaariumist.
  "Ma olen seda meelt, et suurt raha tehakse vaikselt ja tähelepandamatult. Raha tegemine ei ole nii, et läheme nüüd kõik koos rukist lõikama. Kui kõik arvavad, et see on väga hea investeering, siis mina pigem muutuks küll ettevaatlikuks," ütles Pajula kommenteerides olukorda, kus paljud loodavad kinnisvaraturul rikastuda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ühes asjas on meil parim valitsusjuht, juhtumisi ülitähtsas asjas
Peaminister Kaja Kallas on välispoliitikas näidanud sisu ja jõudu. Seesama aus julgus tuleb tal leida ka riigisisestes küsimustes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peaminister Kaja Kallas on välispoliitikas näidanud sisu ja jõudu. Seesama aus julgus tuleb tal leida ka riigisisestes küsimustes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Balti börsidel jätkus nädal langusega
Päeva esimesel poolel üle protsendi miinuses olnud Balti börsid taastusid sulgumise ajaks mõnevõrra, kuid jäid siiski punasesse.
Päeva esimesel poolel üle protsendi miinuses olnud Balti börsid taastusid sulgumise ajaks mõnevõrra, kuid jäid siiski punasesse.
Raadiohommikus ükssarvik, riskiraha ja kuidas leida töötajaid, kui neid ei ole
Äripäeva raadio hommikuprogrammis teeme reedel juttu riskantsetest ja kiiresti arenevatest valdkondadest ning nende võimalustest. Samuti ühest kallist veast, mille investorid enda teadmata sel aastal teha võivad.
Äripäeva raadio hommikuprogrammis teeme reedel juttu riskantsetest ja kiiresti arenevatest valdkondadest ning nende võimalustest. Samuti ühest kallist veast, mille investorid enda teadmata sel aastal teha võivad.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.