Uus käibemaksuseadus lihtsustab ettevõtjate elu

Mariliis Pinn 07. detsember 2006, 13:11

Täna arutas valitsus käibemaksuseaduse muudatusi,
mille eesmärk on üle võtta 1. juulil 2006 jõustunud EL nõukogu direktiiv
2006/58/EÜ.

Rahandusminister Aivar Sõerd sõnul luuakse seadusemuudatusega uus regulatsioon, mis võimaldab teatud tingimustele vastavatel ettevõtjatel imporditavalt kaubalt käibemaksu arvestada käibedeklaratsioonis. Seni tuli impordikäibemaks tasuda kauba vabasse ringlusse lubamise momendil.

"See kindlasti lihtsustab nende ettevõtjate tegevust, kes impordivad kolmandatest riikidest," ütles Sõerd valitsuse pressikonverentsil.

"Kindlasti annab see riigieelarvele lisakoormuse, kuna ühel aastal tekib viiteaaeg," kommenteeris Sõerd.Muudetakse keemiliste kahjuritõrjevahendite ning hambatehnikute teenuste ja nende poolt võõrandatavate hambaproteeside maksustamist. "Eesmärk on ühtlustada, et kõik maksaksid 18% käibemaksu," ütles Sõerd.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. December 2006, 12:49
Otsi:

Ava täpsem otsing