Mereranna juht: piimatööstust tuleb arendada

19. detsember 2006, 17:19

Mereranna ühistu juht Urmas Lehtsalu ütles
Paides toimunud piimafoorumil, et pooldab lihatööstuse müügist saadava raha
investeerimist kohaliku piimatööstuse arendamisse.

„Mis puutub sellesse mõttesse, et üle Eesti võiks olla üks tööstus, siis jah, iseenesest on see hea mõte, aga teisest küljest – kas ei teki meil siis uut Eesti Energiat, kes surub peale oma tingimusi,” arutles Lehtsalu.

Mereranna juht märkis, et lihatööstuse müügist saadava tulu investeerimine mandrile tähendaks Saaremaal töökohtade kaotust, kirjutas Oma Saar. „Siis jääks Saaremaale ainult väike varumispunkt. Suured tootjad saavad oma piima ära viia, aga kuidas väikestega jääb, kahtles Lehtsalu, kelle hinnangul tähendaks mandrile panustamine ka Saaremaale omase juustu kadumist. „Samal ajal elab pool Euroopat edasi just väikeste juustutööstustega ja piirkonnale omaste juustusortidega.”

Lehtsalu sõnul on üpris küsitav investeerida mandrile, kui kõik peavad tähtsaks investeerimist kohapeal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. December 2006, 17:26
Otsi:

Ava täpsem otsing