Viimsi vallavalitsusest lahkus kaks tippametnikku

Kadri Jakobson 05. jaanuar 2007, 00:00

"Ju meil oli siis erinev arusaamine valla juhtimisest," möönab Krati (Res Publica) lahti lasknud vallavanem Urmas Arumäe (Isamaaliit). Hiljuti lahkus töölt pearaamatupidaja, enne teda kaks ametnikku ehitusametist.

Arumäe sõnul on Krati hallatavas kommunaalvaldkonnas asjad korrast ära. "Kratt oli ehk liiga pehme käega ja tema haldusalasse jäävates valdkondades ei ole kõik asjad nii, nagu vallavanem seda soovib," ütles ta.

Äripäevale on vihjatud, et Kratile sai hoopis saatuslikuks sahkerdamine Prangli maaga.

"Olen kuulnud muid võimalikke süüdistusi Krati kohta, aga mind pani volikogule tema tagasikutsumise ettepanekut tegema mure tema haldusalas toimuva pärast. Ega Kratt seetõttu veel halb inimene ole. Pigem oli ta liiga hea oma alluvate suhtes ja see maksis kätte," selgitas Arumäe.

Kratt ise on Arumäe kriitikaga nõus. "Vallavanem on meeskonna juht ja see on tema õigus - meil ei tekkinud meeskonda. Mul pole talle etteheiteid," ütles Kratt.

Kas Kratile sai komistuskiviks maatehing Pranglil?

"Kuulujutte ma ei kommenteeri, mul pole mingeid maatehinguid Pranglil. Ostsin sinna maad, kuid selline õigus on igal Eesti Vabariigi kodanikul. Kas kujutate ette, et kui teie olete sellisel ametikohal, ei tohiks nagu mitte midagi teha? Olen ju lõpuks pereinimene ja pean ka neile midagi pakkuma," ütles Kratt. Ta lisas, et kõige enam teeb talle muret tervis, ta oli pikalt haiguslehel. Mis tervisehäda teda kimbutab, Kratt ei öelnud.

Keskkonnainspektor Fred Lainjärv lahkub kokkuleppel ja vald maksab talle lahkumishüvitist aastase palga ulatuses. Et Lainjärve brutopalk oli vallavalitsuse andmetel 7600 krooni kuus, saab ta hüvitist kokku 91 200 krooni, millest tuleb maksud maha arvata.

"Kui küsite, kas meil oli tööalaseid arusaamatusi, siis vastan, et vallavanemal isiklikult ei olnud. Küll ei saa ma väita, et mõnel kolleegil Frediga probleeme polnud. Viimastel kuudel juhtus, et Fred tegeles ajuti asjadega, mis ei olnud vallavalitsuse prioriteedid," ütles Arumäe.

12,5 aastat vallavalitsuses töötanud Lainjärv väidab, et tema lahkumise põhjused olid poliitilised. Lainjärve sõnul sai talle saatuslikuks augustis tehtud kontrollkäik Prangli ja Aksi saarele, kus mitme vallavolikogu liikme ja kohaliku ärimehe palkmajade ja suvilate ehitusl leidis ta seaduserikkumisi. Näiteks Viimsi vallavolikogu liikme Rein Madissooni ja abivallavanema Haldo Oravase suvila. Seaduse vastu eksis kokku kuus omanikku, kel tuli trahv maksta. Neist ühe - Aksi saare palkmaja - ehituse suhtes algatas keskkonnainspektsioon väärteomenetluse.

Arumäe ütles, et erakondlik kuuluvus, sõbrasuhted ja muud subjektiivsed asjaolud ei ole kaadripoliitika tegemisel määravad.

"Meil pole õigust maksumaksja raha eest niisama mediteerida, me peame tegema tulemust," ütles ta.

Viimsi vallavolikogu liige Rein Madissoon ei tunnista endise keskkonnainspektori Fred Lainjärve leitud vigu tema Prangli maja ehitusel.

"Ma tean küll, et on üks kibestunud keskkonnaspetsialist, kes ei viitsi tööd teha ja soppa üles keerutab," ärritus Madissoon. "See on ka põhjus, miks ta Viimsi vallas enam ei tööta, sest ta ei tegele oma asjadega."

Madissoon rääkis, et maja on seisnud Pranglil aastaid, pärast vanaonu surma pärandati maja tema elukaaslasele.

"Sel suvel pandi sinna uus vooder peale, seest on kõik tegemata. Vett pole sisse pandud, käimlat pole, mis seal siis rikutud on?" küsis Madissoon. Ta lisas, et Lainjärve kohta tegi ta vallavanemale märkuse möödunud aasta sügisel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing