Pikk müügiaeg annab kauplemisruumi

Enn Tosso 22. jaanuar 2007, 00:00

Aeg, mil kinnisvara hinna määras müüja, hakkab vaikselt läbi saama. Veel eelmisel aastal otsustas müüja hinna ning ostjal mingit kauplemisruumi polnud. Ostjal oli heal juhul paar päeva aega mõelda ning läks hästi, kui müüja vahepeal hinda ei tõstnud. Nõnda polnud tingimisest mõtet rääkidagi.

Tavapäraselt on tingimisruum kümme protsenti kinnisvara hinnast, mis on praeguste hindade juures täiesti arvestatav vahemik. Loota, et omanik kohe kümme protsenti hinda langetab, on muidugi utoopiline. Ent alati tasub teha konkreetne omapoolne pakkumine, mis jääb selle kümneprotsendilise lõtku piiresse. Tihti sõltub tingimisruum sellest, kui kaua on korter müügis olnud. Seepärast võiks alustada hinnaläbirääkimisi küsimusest: kui kaua omanik korterit juba müüb? Loomulikult ei hakka keegi hinda langetama, kui korter on müügis olnud vaid kolm päeva. Ent kui korterit müüakse juba kolm kuud, on tingimisruum kindlasti olemas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing