Mariliis Pinn • 1. märts 2007 kell 10:55

Reiljan: maadevahetusskandaal oli valimiseelne sõnnikulaotamine

Rahvaliidu majandusideoloog Janno Reiljan ütles postimees.ee online-intervjuus, et maadevahetamise skandaal on teatud ajakirjanikegrupi poolt ülespuhutud ajakirjanduslik mull, valimiseelne sõnnikulaotamine.

Vastates küsimusele, kas maadevahetamise skandaal oli teiste parteide vandenõu Rahvaliidu vastu või ka tegelikult rahvaliitlased mängisid maavahetustes ärimeestega kokku, ütles ta, et Rahvaliiduga ei ole sellel mingit sisulist seost.

"Ühtki rahvaliitlast maavahetustega seoses milleski süüdistatud ei ole. Mitu kuud (süüdistuseta!?) kinni istunud Maa-ameti juht oli, muide, ametisse pandud Reformierakonna poolt. Lühikest aega istus (samuti süüdistuseta) kongis ka Res Publica Tartu piirkonna juht. Rohkem selles loos erakondlikke seoseid leitud ei ole. Absurdne on sel taustal seostada ajakirjanduslikku maavahetusmulli Rahvaliiduga. Kuna kellelegi ei ole mingit süüdistust esitatud, siis ei ole asjal praegu mingit õiguslikku tagapõhja. Ka mingeid kahjusid ei ole senini välja toodud, mistõttu ei ole ka siin millestki rääkida. Skandaalne on antud juhul ainult see, et Eesti on muutumas politseiriigiks, kus inimesi võib ilma süüdistuseta kuni pooleks aastaks vanglasse panna. See paistab Eesti skandaaliajakirjanikele igati normaalne olevat," lisas ta.

Hetkel kuum