ÄP 5 aastat tagasi: Tuumajaam tuleb Eestisse niikuinii

ÄP 18. aprill 2007, 00:00

Viie aasta pärast ei suuda Eesti Energia enam rahuldada Eesti energiavajadust, mistõttu Eesti peab juba tänavu alustama tuumaelektrijaama kavandamist, sest vastasel korral kaotame 2015. aastast iseseisva elektrivarustuse, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Tuumaelektrijaama rajamine Eestisse on möödapääsmatu, kinnitavad nii poliitikud, teadlased kui ka ettevõtete juhid. Tuumaenergeetika vastaste hääl kõlab ebalevalt, sest niisugust asjade käiku peetakse uskumatuks.

"Mina ei tea Eestile teist väljapääsu kui ainult tuumaenergeetika," lausub Riigikogu majanduskomisjoni esimees Andres Lipstok. "Tuumaenergeetika väljavaated tõusevad, kui Balti turg ja ressursid kokku panna."

Hetkeseis: Eesti Energiast saab Ignalina uue tuumajaama üks omanikke.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing