Marko Märtin müüb maja 50 mln krooniga

Kadri Jakobson 18. aprill 2007, 00:00

14. sajandist pärit viiekorruseline maja Pikk tänav 55 on müügis mullu oktoobrist saadik. Maja müüva maakleri Tiia Sooaluste sõnul on vaatamata krõbedale hinnale ostuhuvilisi käinud küll.

"Nii kallis objekt üldjuhul paari-kolme kuuga ära ei lähe, pikk müügiaeg on üsna loomulik. On olnud paar tõsist pakkumist paar nädalat tagasi. Kuid kui ma dokumendid ära annan, rändavad need kuskile välismaale, kus asuvad ilmselt otsustajad. Nii et otsus pole veel langetatud või pole see minuni jõudnud," rääkis Sooaluste. Ta lisas, et ostuhuvilised on välismaalased.

"Tõenäoliselt on ostjaks investor, kes teeb sinna kas korterelamu või osaliselt korterelamu ja osaliselt äripinna - sõltub investori plaanidest," rääkis Sooaluste.

Tegemist on kunagise jõuka linnakodaniku majaga, mis on arhitektuurimälestisena riikliku kaitse all. Märtin pole seda renoveerinud. Küll on Sooaluste sõnul kogu maja puhastatud vanast nõukogudeaegsest sisust.

"Seal on eksponeeritud kõik, mis võimalik - vahetalade korrasolek, väärtuslikud detailid, ostja näeb täpselt, mida ostab," ütles Sooaluste.

Pikk tänav 55 korterid ostis Märtin Tallinna linna elamumajandusameti korraldatud enampakkumisel 2005. aasta lõpus, korterid on 56-139 ruutmeetrit suured. Korterite müügihind oli keskmiselt 29 000-41 000 krooni ruutmeeter. Nelja korteri hind kokku oli 13,03 miljonit krooni. Ülejäänud kahe korteri müügi kohta esitati alguses protest, kuid hiljem sai nendegi omanikuks Märtin. Tema firmal AS Märtin on hulga kinnisvara Tallinnas ja Tartus.

Väidetavalt ostis Märtin Chevrolet'de müüja ASi Pleione 40-50 miljoni krooni eest.

ASi Märtin käive 2005. aastal oli 9,6 mln krooni, kahjum 800 krooni.

Firma omanikud ja juhatuse liikmed on Marko Märtin ja tema isa Kalju Märtin. Firma tegevusaladeks on äriregistri andmetel ekspedeerimine, tera- ja köögivilja kasvatus, veoteenused, kaubandus, metsamaterjali varumine ja töötlemine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing