Merko ja PTA püüdsid liidritiitlit

Peeter Teder 01. juuni 2007, 00:00

Tallinna börsil võistlesid eile käibeliidri tiitli pärast Merko Ehituse ja PTA Grupi aktsiad.

Päeva alguses asus juhtima Merko, kuid kauplemise viimasel pooltunnil sai liidrisärgi selga PTA. Siiski krooniti järelkauplemise käigus võitjaks Merko aktsia, millega sooritatud tehingute maht kasvas 75,7 miljoni kroonini. Merko käibest lõviosa andsid kolm plokktehingut. Need kõik sooritati tasemelt 347,35 krooni (22,20 eurot) ja neid vahendas nii ostja kui ka müüja poolt SEB Eesti Ühispank. Ehitusfirma aktsia sulgemishinnaks kujunes 348,14 krooni (22,25 eurot) ja tõusuprotsendiks 0,7 protsenti.

Merko aktsiale on tuule tiibadesse puhunud viimase kvartali majandustulemused, mis olid üllatavalt head. Samas tuleb aga nende puhul meelde tuletada, et tegemist oli arvestuspõhimõtete muutusest tuleneva ühekordse tuluga. See tähendab, et kasuminumbrit tuleks vaadata eelkõige aasta, mitte kvartali baasil.

PTA Grupi aktsia käive ulatus päeva kokkuvõttes 58,9 miljoni kroonini. Suurema osa tehingute mahust moodustasid neli suurtehingut, mida vahendas Suprema. PTA hind langes 0,2 protsenti, jõudes 77,14 kroonile (4,93 eurot). PTA on endale seadnud ambitsioonikad plaanid, kuid turg on nende suhtes pigem äraootavalt seisukohal. Kui need peaksid realiseeruma, toetaks see usutavasti ka aktsia hinda.

Suurim langeja oli Saku Õlletehase aktsia, mis kukkus 4,8 protsenti, makstes 237,98 krooni (15,21 eurot). Saku käive oli napid 187 000 krooni. Enim tõusis Viisnurga aktsia, mis kosus 2,4 protsenti ja maksis 59,46 krooni (3,80 eurot). Viisnurga käive jäi samuti kesiseks, olles 196 000 krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing