Internetipokker - Plaanitud pettus toob tuhandeid eurosid

Gert D. Hankewitz 22. juuni 2007, 00:00

Kuidas nüüd sellist asja siis mõista, küsite kindlasti - internet, pokker ja koorimine? Pokkeriasjatundjate kinnitusel on tegemist täiesti reaalse, kuigi seaduse- ja eetikavastase rahateenimisvõimalusega.

Skeemiks pole vaja rohkem, kui kolme parajalt hästi pokkerit oskavat inimest, kolme arvutit ja loomulikult kolme internetiühendust. Õnne, mida paljud pokkeri alustalaks peavad, nähtavasti vaja pole - ainult selget matemaatilist mõtlemist.

Mängu kulg on lihtne. Osalised logivad end mõnda pokkerituppa sisse ning hakkavad mängima. Kui tavaliselt mängijad omavahel suhelda ei saa, siis nn grupeeringu liikmed on kõik üksteisega MSNi või Skype'i teel ühendatud, et teha kindlaks, kas ühelgi neist on nii kõva käsi, et võita. Ütleme nüüd, et ühel läheb hästi ja talle satub Royal Flush, mis on tugevuselt esimene järjestus. Kaks halvema käega kompanjoni hakkavad panuseid üles kruttima, lootes, et ohver või ohvrid kaasa lähevad. See eeldab, et kooritavatel on ka hea käsi, millega loodetakse võita.

Kujutame nüüd ette, et ohvritel on kolmik ja tavaline rida, millega selgelt kuninglikku mastirida ei võida, kuid pada ehk panuste kogumik on 4000 dollarit ehk umbes 46 000 krooni. Ohvrid kaotavad ning kolm sõpra jagavad raha.

"Mõned teevad kokkumänge, et võita viis eurot, teised üritavad jälle tuhandetesse eurodesse ulatuvaid summasid saada," räägib pokkeriasjatundja Revo Kink. Portaalis 24hpoker.com pokkerimänedžer Kink jutustab, et selliseid skeeme avastatakse pea iga päev ning mõnikord mitu korda päevas. Ta tunnistab, et igal alal on omad spetsialistid ja lisab kiiresti, et varem või hiljem jäävad nemadki vahele.

"Suur hulk pettusi tuleb just endistest Nõukogude Liidu riikidest," lisab ta. Pokkeri-mänedžer Andres Burget ütleb, et selliseid juhtumeid on olnud ka eestlaste seas, kuid nimesid ta ei nimeta. "Hästi see kokkumäng lubatud ei ole," ütleb ta ning avaldab imestust, miks niiviisi oma tulevikuga riskitakse.

Pärimisele, kuidas selliseid juhtumeid tabatakse, seletab Burget, et alati on võimalik vaadata mängude kulgu ja seejärel kahtlusaluste sisselogimise piirkondi. Pettuse korral blokeeritakse selles osalenute kontod ning kelmi jaoks halvimal juhul jääb ta ka rahast ilma.

Keskkriminaalpolitsei pressiesindaja Kadri Põldaru sõnul pole neil ühtegi pokkeripettust uurida tulnud. Samuti ei mäleta ta üldse ühtegi pokkerikuritegu politsei lähiajaloost.

Netis on veel lihtne pettusi avastada, aga tee seda live-mängu puhul.

Pokker peaks olema individuaalne mäng. Kui juba kaks mängijat lepivad kokku, et kogu võidetud summa jagavad omavahel ära, on see kokkumäng.

Kui internetiportaalides on mängukulgemist lihtne jälgida ja pettusi tuvastada, siis päriselus proovi seda teha.

Näiteks tean, et Eesti 10aastase pokkeriajaloo jooksul on olnud kümneid juhtumeid, kus olgu siis Eesti või ka Läti sõbrad on mänginud ühe rahakotiga. Ainsaks eesmärgiks saada teisel pool lauda istuvalt jõukalt mängijalt raha kätte.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing