Agnes Ojala • 21. juuni 2007 kell 11:42

Nordea eksjuht loodab uudse fondi mahu kiiresti kahekordistada

Nordea Panga eksjuht Juhani Seilenthal loodab, et Baltikumi ja Poola turgudele keskendunud Baltic Mezzanine fond kasvab aasta lõpuks enam kui kahekordseks.

Eile, 20. juunil lõpetas briti ettevõte Nordic Mezzanine UK Ltd Baltic Mezzanine fondi esimese ringi märkimise. Investorite seas on Põhjamaade institutsioonid, sealhulgas Nordic Investment Bank (NIB) ja Etera Mutual Pension Insurance Company. Investeeringute maht on praegu 20,5 miljonit eurot, teatas ettevõte.

Baltic Mezzanine fondi planeeritud kogumahuks aga on 50 miljonit eurot, mille Nordic Mezzanine loodab saavutada käesoleva aasta lõpuks.

Fond otsib investeeringuid kogu regiooni ulatuses, keskendudes kasvu finantseerimisele, väljaostudele, kapitali restruktureerimisele, IPO-eelsele finantseerimisele, samuti teistele mezzanine ja omakapitalil põhinevatele finantseerimisvõimalustele.

"Meie regioonis ei ole mezzanine väga levinud mõiste, kuid nagu itaaliakeelne nimi viitab, pakume finantseerimist, mis on n-ö vahepealne. See ühendab laenu- ja omakapitali finantseerimise elemente ja seda nii riski kui tulu mõistes," selgitas Baltic Mezzanine OÜ tegevdirektor Juhani Seilenthal.

Nordic Mezzanine UK Limited alustas tegevust 1998. aastal. Praegu haldab ettevõte kahte Põhjamaadele, Beneluxi riikidele ja Saksamaale keskendunud mezzanine-fondi. Alates Baltic Mezzanine fondi asutamisest haldab Nordic Mezzanine 362 miljoni euro väärtuses varasid.

Baltic Mezzanine OÜ asutati 2004. aastal ja selle peakontor asub Tallinnas. Ettevõte tegutseb investeeringute nõunikuna Eestis, Lätis, Leedus ja Poolas.

Hetkel kuum