Nädal Villy Paimetsa pilgu läbi

Villy Paimets 17. august 2007, 00:00

Kui ma oma koerale saan öised ulgumised ning lastele õhtused jonnihood andestada, siis täiskasvanud meeste hullused ajavad mindki hulluks.

Mööduvat nädalat ilmestab vaid üks sõna: põrgukuumus. Muidugi, põrgus on ilmselt kuumem ning kaugemal ollakse taoliste temperatuuridega harjunud, kuid Põhjamaa inimesel lööb leitsak korgi pealt.

Viimaste päevade uudised räägivad aina üht: "Soojad ilmad tõid kaasa uppumissurmade laine" ja "Kuumalaine põhjustab hulljulgete vettehüppajate traumasid". Kuum pea ei mõtle, kuum pea hüppab. Ka tundmatus kohas.

Kuumad pead kogunesid esmaspäeval erakorralisele tööpäevale. Hea on seda päeva meenutada postimees.ee pealkirjadega: 12.37 "Riigikogu töötab täna, kuni töö saab tehtud" ja kell 13.31 "Riigikogu tööpäev lõppes ootamatult kiiresti". Ei, töö ei saanud tehtud, töö visati homse varna.

Kavalam osa riigikogust, see, kes juriidiliselt ja poliitiliselt korrektsete asjade peale tuleb, leidis lihtsa nipi, kuidas opositsiooni kokku kutsutud tööpäeva naeruvääristada - kodanik Gräzin kasutas oma õigust ning palus kohaloleku kontrolli. Kuna koalitsioonipoliitikud end sel hetkel kohalolevaks ei möllinud, siis oligi tööpäev õhtale saadetud ning tublid rahvaasemikud võisid jällegi sammud oma kodukontorite poole seada.

Samas ei ole kõik poliitikud sel nädalal lapse kombel käitunud, näiteks pealinna abilinnapead näitasid üles suuremat sorti hoolivust ning empaatiavõimet. Abilinnapea Deniss Boroditš saatis laiali pressiteate, milles soovitas linnakodanikel oma koerad ujuma viia. Teine tublidest Savisaare abilistest, Jaanus "Taxicontrollo" Mutli kutsus aga alkoholipoode mõistusele. Et pandagu ometigi keelatud kraam kell kaheksa kenasti peitu, silma alt ära. Mida ei näe, pole olemas. Millegipärast ei võtnud viimasel nädalal sõna Taavi Aas, tea, kas äkki puhkusel?

Neil päevil viidi nii mõnigi Eesti päritolu narkokuller Rootsi kardinaid imetlema. Kodumaale jõudnud uudiste kohaselt on mitmedki Ladina-Ameerika riigid meie narkovedajate jalgealuse viimasel ajal kuumaks kütnud.

Samas võtsid ka Eesti tolliametnikud Narva piiril liikuva röntgeniaparaadi abil kinni lõunanaabrist narkovedaja, kes tahtis meile Venemaalt 4,2 kilogrammi heroiini tuua.

Venemaalt pärineb teinegi selle nädala kentsakas uudis: nimelt usuvad idanaabrite helgemad pead, et Moskva-Peterburi rongi lasid rööbastelt välja Erna-retkelised! Tule taevas appi, tahaks selle peale peaministrit tsiteerida.

Erna retkest osa võtvad militaarid võitlesid sel kuumal ajal hoopis Eestimaa võsades sääskede, palavuse ja kurnatusega. Kuigi osa neist külaagentuuri andmetel ka meie külla sattus ja naabrimehe kuuri taha eksis, ei usu ma, et nad samal moel Venemaale sattusid…

Kui nüüd see kuum-kuum nädal kokku võtta, siis tegelikult tuleb au anda hoopis lätlasest autojuhile, kes külma närvi säilitades Pärnu lähistel näitas, mida tegelikult õlle mainet rikkuva joogiga teha tuleks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing