22. august 2007 kell 13:19

Kehv ülemus saab ikka kõrgendust

Halval ülemusel ei takista miski karjääriredelil järgmistele astmetele jõudmist, selgus USAs ja Austraalias tehtud küsitlusest.

Austraalia Bondi ülikooli teadlased tõid välja, et 45 protsenti küsitletud töötajatest märkis, et neil on olnud eriti halb ülemus, kes sellele vaatamata sai kõrgendust. 19 protsenti väitsid, et nende halbadel ülemustel ei toonud juhtimisoskuste puudumine kaasa mingeid negatiivseid tagajärgi, vaid 13 protsenti küsitletutest võis öelda, et halb ülemus sai kinga, vahendas ScienceDaily.

Teadlaste sõnul on need tulemused eriti murettekitavad. Austraalias ja USAs interneti vahendusel tehtud küsitlus oli osa suuremast uuringust, millest selgus, et kolmandik inimesi, kes väitsid end töötavat halva ülemuse alluvuses, kannatasid stressi, tülpimuse, unetuse ning halbade unenägude käes.

Need tulemused ei üllatanud John Hooverit, kes on kirjutanud raamatu: "How to Work for and Idiot: Survive and Thrive Without Killing Your Boss". /Kuidas töötada idioodi alluvuses: Ela ja õitse ilma oma ülemust tapmata/ Hooveri sõnul kehtib reegel: "Mida ebakompetentsem inimene, seda kiiremini edeneb tema karjäär."

Hetkel kuum