Mart Laar reklaamis Statoili biokütust

Kadri Jakobson 30. august 2007, 00:00

Teisipäeval pani Statoil müüki kahes oma tanklas keskkonnasäästliku bioetanoolkütuse.

Telepildist võis märgata, kuidas Mart Laar tegi kütusefirmale kõva reklaami, tankides sedasama kütust rohelistes kirjades Saabi.

Miks Te riigikogu liikmena sellisel reklaamiüritusel osalesite?

Avasime esimese keskkonnasäästlikku bioetanooli müüva tankla koos keskkonnaministeeriumi spetsialistiga. Tegemist polnud reklaamiüritusega ei Statoilile ega Saabile, küll aga lootusega, et nende eeskujule Eestis teisedki järgnevad. Lükkasin omal ajal bioetanoolikütuse maksuvabastuse teema käima, seda asja aeti mitme valitsuskoalitsiooni käigus, hea, et lõpuks asi ära tehti ning, nagu näha, on tulemused käes.

Kas Te saite selle reklaami eest kütusefirmalt tasu?

Ei makstud rahas ega mingil muul kombel. Leian, et keskkonnasäästu propageerivate ettevõtmiste oma osavõtuga toetamine on iga avaliku tegelase kohus. Mida rohkem avalikud tegelased seotavad endale keskkonnasõbralikke autosid - ükstapuha mis firma omasid - seda suurem on lootus, et see mõtteviis Eestis levib. Vastasel juhul oleme peagi omadega käpuli.

Kas Teid kutsuti sellele üritusele? Kas on eetiline, et ühe juhtiva partei liider, riigikogu liige võib sellises reklaamis osaleda?

Ilmselt on teada, et olen bioetanoolkütuse maksuvabastuse algusideega seotud olnud, kuigi oleks kindlasti võinud ka teisi seda asja ajanud poliitikuid kutsuda. Luban, et löön kaasa ka iga teise firma samalaadses ettevõtmises. Maailmas järjest laiemalt levivate bioetanoolkütuste kasutuselevõtt pole oluline mitte ainult keskkonnasäästule või kaubandusbilansile, see aitab ka Eesti põllumajandust ning mis eriti oluline - suurendab Eesti rahvuslikku julgeolekut, vähendades meie energeetikaalast sõltuvust. Loodan, et ka Eesti ajakirjandus nendele teemadele rohkem tähelepanu pöörab.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing