Heidi Vihma • 15. november 2007 • 2 min
Jaga lugu:

Lustlik elu ja elus õlu Beer House'is

Rahva lemmikuteks on Beer House'is liitrine õllekann kohapeal pruulitud õllega ja seakoot kartulivorsti ning hapukapsastega. Kuid ega siin ainult sööda ja jooda - kui vanaldane kauboi oma ansambli saatel igihaljaid lood ette võttis, oli põrand tantsijaid kohe täis. Ja kui tantsijad higi pühkisid ning enam ei jõudnud, tuli rahvatantsurühm rahvast lõbustama.

Nii et tõeline rahvakoht, kus kõik kohalikud põhirahvused ja turistid pikkade laudade taga koos istuvad. Eesti, vene, soome ja inglise keelt kuuleb enam-vähem võrdselt, sekka ka natuke saksat, nii et tõeliselt internatsionaalne paik. Külastajate vanus algab umbes kolmekümnendast eluaastast ja ulatub kuue-seitsmekümneni välja.

Sisekujundus järgib Kesk-Euroopa õlletubade joont: lopsakad detailid, pikad lauad ja pingid, avatud köök ning õlletoobri kujuga hiidmenüüd, mis laual püsti seisavad. Tagapool on ka rohkem omaette-olemise võimalusi.

Kelnerid põlvpükstes, ettekandjad rahvalik-seksikates kostüümides, mis natuke varjavad, aga natuke näitavad. Teenindus on kiire ja täpne isegi nädalalõpu tippajal. Ka ei unusta kelner uut õlle või veinisoovi küsimast, kui klaas või kann tühjaks on saanud.

Kellele peopaik, kellele Eesti ainus koht, kus kohapeal pruulitud elusat õlut saab: heledat, vaskset, tumedat, meeõlut, premiumi ja Vana-Viini õlut. Õlled on head, kinnitavad asjatundjad. On ka veini, mida serveeritakse siin eriti väikestest klaasidest, aga eks see olegi ju õllemajas teisejärguline jook.

Isegi siis, kui bierstube'lik melu või suisa õlu ise meele järgi ei ole, on põhjust Beer House'i tulla - siin on väga head toidud.

Peakokk Dimitri Rooz esindas Eestit äsja Tallinnas toimunud Põhja-Euroopa piirkondlikel kokavõistlustel. See oligi õieti Beer House'i seekordse külastamise põhjus - tahtsin meie esinduskoka loomingust osa saada.

Sõin ja jõin ja kõik tegi rõõmu. Eesti maitsete erimenüü oli oivaline, aga ka vürtsivorstid, küpsetatud rosmariinikaalikad ning isegi kõige tavalisemad ameerika moodi kanatiivad olid head.

Põhimenüü algab küll voki ja pitsaga, aga edasi tulevad päris-söögid nagu muskaadi ja kaneeliga küpsetatud pardikoib ürdijuustu kroketiga, pikantse borši ja pohlakastmega, või siis kirsilaastul suitsutatud mahlane searibi küpsetatud rosmariinikaalikatega ning mee ja kaneeliga maitsestatud kange sinepikastmega, kui piirduda ainult paari isuäratavama näitega.

Ja see imeline seakoot hapukapsastega, siinne lemmikroog...

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt