Bulgaaria ravimitootja ostis Eesti sidemetega vitamiinitehase

Anne Oja 20. november 2007, 00:00

Juuni keskel oli Vitaminõ suurimateks omanikeks 49,8 protsendiga Küprosel registreeritud GB Petroglobe Management Limited ning 12,6 protsendiga Eesti ettevõte OÜ Comprago. Äriregistri andmetel kuulub Comprago Riias elavale Marians Kolesnikovsile, kes on ka ettevõtte tegevjuht. Palgalisi töötajaid selles kaubanduse, transpordi ja kinnisvaratehingutega tegelevas firmas pole.

Mullu oli Comprago põhitegevus seadmete tarnimine Norrast Ukrainasse. 9,7 miljoni kroonise tulu juures sai Comprago 0,3 miljonit krooni kahjumit. Majandusaasta aruanne lisab, et Comprago koostöö Norra ettevõtette Maritime Hydraulicsi ja Ukraina Tšernomorneftegaziga jätkub ka tänavu.

Vitaminõ tooteportfelli kuulub 64 preparaati, märkis Sopharma oma pressiteates. Mullu oli Vitaminõ müügikäive 5,3 miljonit dollarit ja talle kuulus Ukraina ravimifirmade edetabelis 13. koht. Vitaminõ asutati 1953. aastal ja ta ekspordib praegu umbes 16 protsenti toodangust. Võrreldes mulluse esimese kolme kvartaliga kahanes Vitaminõ käive tänavu 9,5 protsenti, 15,85 miljoni grivnani.

Sopharma saavutas mullu käibe 103,5 miljonit dollarit ja ärikasumi 16,5 miljonit dollarit. Firma aktsiad on kaubeldavad Bulgaaria börsil. Sopharma on teatanud ka Varssavi börsile minekust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:11

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing