Ain Kivesti • 6. detsember 2007 kell 22:00

Kuidas orienteeruda kodutehnika poodide jõulukampaaniates

Kodutehnika poed pakuvad jõulukuul soodushindadega eelkõige kaupa, mida inimesed niigi kõige enam ostaksid. Lihtsalt müügikogused ja sortiment on jõulude eel suuremad.

Jõulude-eelsed soodustused ja uskumatult odavad pakkumised on kindlasti üks oodatuim sündmus aastas ja soojust-rõõmu külma talve pakkuv periood. Kuna inimeste kingitustevajadus on enne detsembri lõppu suur ning kodutehnikat ostetakse niigi väga palju, poleks õigupoolest eriliste hindadega jõulumüüke tarviski. Jõulukampaaniad on aga siiski igas poes, ka kodutehnika kauplustes, mille pakutavad tooted on populaarseimad kingiartiklid nii sõpradele-tuttavatele kui ka iseendale.

Kingitused ennekõike, kuid väga paljude tehnikaseadmete soetamine ka iseendale lükatakse paljudel juhtudel aasta lõppu, lootes leida märgatavat hinnasula.

Suuremate kodumasinate kettide pakutavaid hinnaalandusi võib leida aastaringselt ning saada mõne tehnilise koduseade odavamalt kui on selle ettenähtud tavahind. Jõulude eel on vaid kampaaniad võimendatud ja pakutavate toodete kogused suuremad.

Sellel aastal on põhirõhk LCD-teleritel, kuna tegemist on tootega, mille hinnad saavad iga päevaga eestlastele taskukohasemaks. Lisaks sulavad ka sülearvutite, MP3-mängijate ja pardlite hinnad, ehk siis veidi odavamalt saab kaupa, mis on peamised artiklid Eesti suurimates kodutehnikakettide poodides.

Eesti suurim kodutehnika pakkuja Sandmani Grupi AS, mis hõlmab Euronics ja PlussMiinus Elektroonika kauplusi, lubab suurimale valikule lisaks pakkuda parimaid hindu ja teenindusekvaliteeti.

Sandmani Grupi peadirektor Martin Pedai ütleb, et soodustusi pakuvad nad igakuiseid niigi, jõulude ajal saab kaupa valida aga laiendatud tootevaliku hulgast.

Viva Elektroonika kauplustest võib leida lisaks vedelkristallteleritele eriti soodsate hindadega väike-köögitehnikat ja samuti audiotehnikat.Oodata on ka mitmesuguseid kampaaniaid ja loosimisi.

Viva Elektroonika turundusjuht Sergei Pool kinnitab, et kui veel paar-kolm aastat tagasi oli Eestis olukord, kus jõulud oli hea aeg müüa ladu tühjaks kaubast, mis sinna seisma jäänud, siis tänapäeval see enam nii pole. Pakutakse ikka artikleid, mis võiksid inimesi kõige enam köita.

Nii Martin Pedai kui ka Sergei Pool ühtivad arvamusega, et inimesed ostaksin ilma allahindluste ja kampaaniateta niigi kõikvõimalikku kodutehnikat nii endale kui ka kingitusteks. Poodide jaoks on jõulud aga hea võimalus klientidele vastu tulla ja pakkuda tuju rõõmsaks tegevaid jõuluhindu.

Loomulikult hea kaup kaua ei seisa ja kiirematel on parim valik. Iga kauplus orienteerub omamoodi ning pakkumised on erinevates poekettides erinevad. Siiski tasub kuulata nõuannet, et detsembri lõpp ei pruugi enam nii laialdast valikuvõimalust pakkuda kui jõulukuu algus.

Hetkel kuum