Kristina Traks • 19. detsember 2007 kell 22:00

Vahistatud ärimees koonerdas palgaga

Nii töötas eelmise aasta majandusaruande järgi Zeinalovi osalusega OÜs Krumex mullu keskmiselt kuus inimest, kes said ettevõtte tegevusaruande teatel kokku palka 31 418 krooni ehk vaid 436 krooni kuus. Ise on Zeinalov selles osaühingus juhatuse liige ja sai eelmise aasta tegevusaruande järgi keskmiselt palka üle nelja korra rohkem kui tavatöötajad - keskmiselt 1820 krooni kuus.

Osaühingut Krumex teatakse kui Tallinnas Harju tänaval asuva Bakuu-nimelise aserbaidžaani restorani pidajat. Muidu läheb 2005. aasta märtsis avatud Bakuul hästi - eelmise aasta käive lähenes juba 3 miljonile kroonile ja teeniti ka kasumit - 144 000 krooni.

Suhteliselt nutuse palgaga pidid läbi ajama ka restorani Kiš-Miš ehk OÜ Devise Grupi töötajad. Seal said aastaaruande järgi viis inimest kokku palka 85 959 krooni ehk keskmiselt 1432 krooni kuus. Zeinalov on ka selle firma juhatuses ning koos teise juhatuse liikmega said nad kokku eelmisel aastal tasu 93 338 krooni. Kiš-Miš omanikele eelmisel aastal kasumit ei toonud ja käivegi jäi alla miljoni krooni.

Kõige edukamalt aga tegutseb restoran Sez-Bez (OÜ Anadolu), mille juhatuses Zeinalov samuti on. Selle ettevõtte käive eelmisel aastal oli 10,4 miljonit krooni ja kasum 5,5 miljonit krooni. Tõsi, kogu raha ei jätnud ettevõttesse šašlõkisööjad, vaid 6 miljonit krooni käibest moodustas kinnisvarainvesteeringu müük.

Anadolu ostis eelmisel aastal 33,7 miljoni krooni eest kinnisvaraobjekte. Ostude hulgas on krundid Maardus, Saku vallas Jälgimäel, Jõelähtme vallas ning Tallinnas Tedre tänaval.

Hetkel kuum