Tänasest on Sloveenia Euroopa Liidu eesistujamaa

01. jaanuar 2008, 13:15

Sloveenia sai esimese idabloki riigina
alates tänasest Euroopa Liidu eesistujamaa.

Järgmise kuue kuu põhiteemad on Kosovo tulevik, ELi majanduskasv ja võitlus kliimamuutustega. Ka peaksid liikmesriigid sel perioodil ratifitseerima ELi uuendusi puudutava Lissaboni lepingu, vahendas AP.

Peale Sloveeniat võtab eesistujamaa kohustused enda kanda Prantsusmaa. Eesistujamaa staatus kestab pool aastat ja enne Sloveeniat oli selleks Portugal.

Sloveenia saavutas iseseisvuse 1991. aastal. 2004. aastal liitus Sloveenia Euroopa Liidu ja NATOga. Aasta tagasi sai Sloveeniast 13 maa, kus on riikliku maksevahendina kasutusele võetud euro. 21. detsembril 2007 liitus Sloveenia nagu ka Eesti Schengeni õigusruumiga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. January 2008, 13:13
Otsi:

Ava täpsem otsing