Sotsid: Savisaar peaks ametist lahkuma

Agnes Ojala 29. jaanuar 2008, 13:58

Tallinna sotsiaaldemokraatide hinnangul on
keskerakondlik linnavõim hüljanud euroopaliku linnajuhtimise põhimõtted ja loob
Putini Venemaale sarnast propagandamasinat, mistõttu linnapea Savisaarel tuleks
ametist lahkuda.

Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Maimu Berg ei kujuta ette, et näiteks Helsingi linnavalitsus otsustaks ilma ühegi põhjenduseta tõsta linna propagandaeelarvet üle kahe korra ning hiilides kõrvale riigihanke korraldamisest, suunaks sellest märkimisväärse osa võimupartei suurtoetaja telekanali päästmiseks, teatas fraktsioon. „Kui selline asi ka Soome lahe põhjakaldal juhtuma peaks, astuks Helsingi linnapea järgmisel päeval ametist tagasi,” märkis Berg.

Tallinna sotsiaaldemokraatide esimehe Jaak Juske sõnul plaanib aga Tallinna keskerakondlik linnavõim miljonite kroonide ulatuses maksumaksja raha kantimist linnapea sõbrale kuuluva telekanali arvele. Riigihanget seejuures lihtsalt ei korraldata. „Võib olla kindel, et kohalike valimiste eel suureneb täna juba 43 miljoni kroonini ulatuv pealinna propagandaeelarve veelgi. Savisaare uued promosaated meenutavad üha rohkem Putini isikukultust Venemaal,” ütles Juske.

Sotsiaaldemokraadid on veendunud, et sellised ilmselgelt korruptsioonihõngulised tehingud Tallinnale kui ühe Euroopa Liidu liikmesriigi pealinnale au ei tee. Linnapea Edgar Savisaarel tuleb ametist lahkuda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. January 2008, 13:58
Otsi:

Ava täpsem otsing