Kreml ähvardab valesti valijaid

Hille Tressum 01. märts 2008, 19:43

Kreml on andnud karmi käsu kõikidele
Venemaa ametnikele, toetada presidendivalimistel esimese peaministri Dmitri
Medvedevi kandidatuuri, kirjutas Guardian.

Kreml plaanib Medvedevi võitu kindlustada, pannes kõikidele ametnikele südamele hääletada presidendikandidaat Dmitri Medvedevi poolt. Selle sammuga loodetakse saada võimalikult palju hääli, vältimaks teist valimisringi.

Omavalitsuste juhte, ametnikke, õpetajaid – kõiki neid on Kreml instrueerinud hääletama Medvedevi poolt. Nii loodetakse koguda 68-70% hääletajate toetusest.

Sõltumatud analüütikud arvavad aga, et Medvedevi tegelik toetus on märgatavalt väiksem, jäädes 25-50% kanti.

Ametnikke, õpetajaid ja arste on ähvardatud, et kui nad valima ei lähe ja õige kandidaadi poolt ei hääleta, riskivad nad tõsiste tagajärgedega. Samuti on ähvardatud ka lapsevanemaid, et kui nad vastavalt ettekirjutustele ei talita, kannatavad nende lapsed koolis.

Sõltumatu vaatlusorganisatsiooni Golos juhi Marina Dašenkova sõnul on neile korduvalt helistanud inimesed, kes on kurtnud, et nad ei saa hääletada vabalt valitud kandidaadi poolt, vaid on sunnitud järgima Kremli suuniseid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. March 2008, 19:41
Otsi:

Ava täpsem otsing