Liechtenstein alustab ajujahti maksuinfo lekitajale

13. märts 2008, 10:44

Liechtenstein on välja andnud
rahvusvahelise arreteerimisloa tabamaks mehe, keda kahtlustatakse
konfidentsiaalse pangainfo lekitamises.

Konfidentsiaalne pangainfo lekitamine algatas maksupettuste uurimisi üle terve maailma, kirjutas independent.co.uk. Poolkiilaka, keskealise prillidega mehe pilt on üles pandud Liechtensteini politsei kodulehele, infopalvega tema asukoha kohta.

Teate kohaselt kahtlustatakse 42aastast Heinrich Kieberit klientide informatsiooni hankimises, mis kuulub ühele Liechtensteini finantsinstitutsioonile, ning selle müümises võõrvõimudele.

Saksamaa ametnikud on öelnud, et nende luureteenistus maksis koputajale rohkem kui 4 miljonit eurot ehk 62,4 miljonit krooni CD eest, mis usutavalt sisaldab 1400 väidetava maksupetja nime, ligikaudu 600 neist on sakslased.

Liechtensteini LGT Group ütles, et tõenäoliselt varastas nende endine töötaja Kieber andmed eelmisel kuul nende harukontorist LGT Treuhand. Liechtenstein nõuab Kieberi väljaandmist, kui ta arreteeritakse välismaal.

Saksamaa luureteenistuse kasutuse olev info juhtis ka Prantsusmaa, Inglismaa, Austraalia, Itaalia, Uus-Meremaa, Rootsi, USA ja muid riike maksupettuste uurimiseni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. March 2008, 10:43
Otsi:

Ava täpsem otsing